Luni, 07 Martie 2005 - 01:11 PM Aleg.RO: Frauda la Camera

Publicat de: Razvan GHEORGHE

ziua Deputatul PRM Nati Meir cere identificarea si pedepsirea celor care au votat in locul sau pe 28 decembrie 2004, la investirea Cabinetului Tariceanu. Votul lui Nati Meir a fost furat

Amintim ca, desi nu a participat la sedinta comuna in care a fost "uns" noul guvern, fiind plecat din tara, Nati Meir figureaza "prezent" in documentele Camerei Deputatilor, iar votul sau a fost luat in calcul. Marturie sta stenograma sedintei comune a Parlamentului, din 28 decembrie, care certifica prezenta lui Meir la lucrari, desi acesta s-a aflat in Israel in perioada 23 decembrie - 3 ianuarie. Publicam, in facsimil, stenograma in care figureaza votul peremistului, dar si o copie a vizei de Israel de pe pasaportul lui Nati Meir, care demonstreaza ca deputatul nu avea cum sa voteze la data respectiva. Nu numai ca peremistul nu se afla in Palatul Parlamentului la investirea Guvernului Tariceanu, ba chiar se confrunta cu o interdictie de a parasi Israelul deoarece, in tara sa natala, era cercetat de autoritati intr-un dosar penal.


Cine si-a insusit bilele?
Punand cap la cap aceste evidente, ajungem la o concluzie valida: cineva - un parlamentar, cel mai probabil - dandu-se "Nati Meir", si-a insusit bilele cu care acesta trebuia sa voteze si le-a dat destinatia pe care a crezut-o de cuviinta. Stenograma sedintei comune evidentiaza ca, din totalul de 468 de senatori si deputati au lipsit doar trei. Potrivit documentului, la sedinta nu au fost prezenti doi senatorii si un deputat: Duca Viorel (PRM), Ilie Ilascu (PRM), respectiv Antal Istvan (UDMR). Stenograma reliefeaza ca la investirea echipei guvernamentale au fost 465 de voturi valabil exprimate. Misterul apare in momentul in care observam ca deputatul Nati Meir nu se numara, potrivit site-ului Camerei, printre cei absenti. In mod miraculos, stenograma acrediteaza prezenta si votul lui Meir in conditiile in care acesta era la mii de kilometri de urna de vot. Magie sau nu, conform stenogramei oficiale, peremistul a votat la data de 28 decembrie 2004.


"Popeanga sa faca puscarie"
S-a votat prin intermediul unor bile, albe si negre, care au fost inmanate in mod direct si pe rand, cand s-a facut prezenta, senatorilor si deputatilor care urmau sa voteze. Cine a inmanat bilele absentului Meir, cine le-a preluat si cine a votat in locul peremistului in conditiile in care acesta se afla in Israel? Avem doar unul dintre raspunsuri. Cele doua bile au fost inmanate de secretarul Camerei, deputatul PRM Petre Popeanga, care a facut prezenta deputatilor. Cine a preluat insa bilele lui Meir? Nu se stie. Este plauzibil ca peremistul Popeanga sa fi oferit bilele tot unui deputat PRM - care a votat, astfel, de doua ori - si nu unui membru UDMR. Reamintim ca PRM a votat impotriva Guvernului Tariceanu. "Petre Popeanga trebuie sa faca puscarie", a declarat uluit Nati Meir cand a auzit ca tocmai colegul sau de partid este responsabil de instrainarea bilelor sale. Justificarile lui Popeanga au fost "subtiri". "Eu am facut prezenta la 300 si ceva de oameni si va rog sa ma credeti ca nu pot sa ma pronunt daca Meir a fost sau nu prezent", a marturisit el, pentru ZIUA. Vicepresedintele PRM, Augustin Bolcas, a fost de parere ca s-a produs "o eroare regretabila" si si-a exprimat convingerea ca gestul nu a fost premeditat. Cu toate acestea, la 28 decembrie 2004, cineva a votat in locul lui Meir, iar acea persoana trebuie sa raspunda. Mai precizam ca deputatul Nati Meir insista pentru modificarea Regulamentului Camerei, in sensul schimbarii modalitatii de vot.


(673 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la Razvan GHEORGHE


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Frauda la Camera | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62845492362976 seconds.