Sâmbătă, 01 Aprilie 2006 - 07:38 AM Aleg.RO: Cum s-a transformat cucuveaua de la Cotroceni în cioara vopsita

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Organul smecheriei basesciene a început sa se cam uzeze si nimeni din jur n-are curajul sa i-o spuna .
Dupa ce ne-a mitraliat cu hahaituri chinezesti trei zile la rînd, de parca ar fi consumat la micul dejun pachetele de primavara umplute cu praf de gîdilat, Presedintele a revenit la vechiul sau hobby: bagatul betelor în rotile liberale.

Ca sa-l sunteze pe Tariceanu, a descoperit brusc în proaspat-numitul purtator de mesaje între guvern si parlament pe al mai mare specialist în inundatii, singurul capabil sa scoata cu galeata apa din tara.

Amusinîndu-l apoi pe Onisoru la doctrina, l-a azvîrlit ca pe un cotoi oparit în gradina liberala, desi copilul de casa al lui Radu Timofte s-a jucat cu motoceii tatucului de la Cotroceni mai ceva ca Elena Udrea. Uitînd ca iarna trecuta i-a bagat cu anasîna pe comandantii de nave sub poala Securitatii, afirmînd ca toti erau obligati sa colaboreze, acum, cînd miroase a lustratie, o da la întors, umblînd cu cioara vopsita.

Ca sa nu-i mai dispretuiasca pe oamenii ce traiesc pe uscat si spre o sfînta aducere aminte, îl invit pe presedintele Romaniei sa înghita a doua oara sendvisul pe care i l-am servit pe 16 decembrie 2005 în ziarul nostru: Nu trageti în pescarusi!

Desi presa încearca sa reîncalzeasca supa sentimentala în care pe post de bucatica macra figureaza doamna Elena Udrea, în realitate presedintele Romaniei este mistuit de vîlvataia unei noi pasiuni ? Gheorghe Onisoru.

Nu este pentru prima data cînd farmecul indicibil al presedintelui CNSAS face victime, dar daca Prea Fericitul Teoctist si alti înalti demnitari au preferat sa se întîlneasca pe sestache cu tatucul dosarelor, Basescu l-a rapit de la sediu si s-a afisat cu el în lume taman în ziua si la ora cînd ? ce coincidenta! ? bietul Emil Constantinescu îsi anuntase conferinta de presa legata de tineretea zvapaiata a marinarului. Drept îi ca nu s-a dus la Golden Blitz, ci la botezul nou-nascutului sediu al Arhivelor de la Popesti-Leordeni.
Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa amintim ca anul asta peste angajatii CNSAS s-a rasturnat un marfar de dosare, dupa ce vreme de patru ani abia daca primisem un compartiment de clasa a doua, asa ca prezenta nasului la ceremonie a fost pe deplin justificata.

Atragîndu-i însa ca un magnet pe toti jurnalistii la taierea buricului, Basescu l-a lasat pe Emil Constantinescu sa vorbeasca singur, minimalizînd astfel efectul bombei cu ceas din rucsacul geologului.

Procedeul îmi aminteste întrucîtva de vizita intempestiva facuta la Slobozia profesorului aflat în greva foamei, spre a-i lua caimacul lui Tariceanu.

In loc sa încerce sa lamureasca o data si pentru totdeauna povestea încetosata prin care bîjbîie Emil Constantinescu, Basescu se pituleaza dupa corpul lui Onisoru, desi pîna acum ne obisnuise cu gesturi spectaculoase, cum ar fi renuntarea la imunitate spre a putea  fi cercetat de Procuratura în dosarul Flota.

Bagatelizînd noile acuze si lasînd sa se înteleaga ca orice comandant de vas se afla la remorca Securitatii, Traian Basescu a tras în mocirla, poate fara sa vrea, aura unei meserii la care am visat cu totii în copilarie.

Daca Adrian Nastase a vînat, cu nesimtire, treizeci de mistreti într-o singura zi, presedintele Romaniei, cu o fraza, a reusit sa împuste toti pescarusii de pe Marea Neagra.
function bookmarksite(url, title){ if (document.all) window.external.AddFavorite(url, title); else if (window.sidebar) window.sidebar.addPanel(title, url, "") } Editorial Antisecurism contra anticoruptie de Rodica CIOBANU Prin doua legi cu rol de epurare din functiile publice, a activistilor comunisti si a securistilor, Alianta D.A. încearca o exorcizare tarzie, însa nu izbuteste, deocamdata, decat sa dezlantuie demonii dinlauntrul ei. » Vorba lui Dinescu Dupa ce ne-a mitraliat cu hahaituri chinezesti trei zile la rînd, de parca ar fi consumat la micul dejun pachetele de primavara umplute cu praf de gîdilat, Presedintele a revenit la vechiul sau hobby: bagatul betelor în rotile liberale. » Fostul senator PRM de Timis, Ioan Marcu, evacuat din propria locuinta » Termenul de ?aliniere la UE? a preturilor la gaz si energie electrica ? prelungit cu 2 ani » Politia Capitalei face curatenie generala la SPIR » Pericol de inundatii în jumatate din tara » Seful statului îi scoate vinovati pe liberalii Vladescu si Flutur » ©2006 SC Crucisatorul SRL. Toate drepturile rezervate. Cine este "Gandul" : Termeni si conditii : Contact : Sitemap document.write( ' );


(720 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Cum s-a transformat cucuveaua de la Cotroceni în cioara vopsita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60342502593994 seconds.