Joi, 16 Martie 2006 - 06:27 AM Aleg.RO: "Ordonanța Gojdu", avizată de Comisia juridică a Camerei Deputaților

Publicat de: Maria HERESCU

AMOS News CameraDeputatilorComisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil ordonanța privind ratificarea Acordului de înființare a Fundației publice româno-ungare “Gojdu”.

Deputații juriști au acceptat să introducă un amendament, la propunerea ministrului de externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, care vizează o declarație interpretativă, în care se precizează că prin acest act nu este afectat Acordul din 1937, privind reglementarea problematicii Fundației Gojdu din Sibiu.Ministrul de externe a afirmat că nu este necesar votul Parlamentului Ungariei pentru această declarație interpretativă.

"Adoptarea acestei declarații interpretative este binevenită pentru că adaugă un spor de claritate", a declarat ministrul Ungureanu.

Prezenți la dezbatere, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au cerut respingerea ordonanței. În opinia arhiepiscopului de Alba Iulia, Andrei, soluția BOR este ca țara noastră să revendice de la statul maghiar moștenirea Gojdu, în baza reciprocității cu restituirea bunurilor bisericilor maghiare. Moștenirea va fi ulterior predată Fundației Gojdu din Sibiu, a mai cerut arhiepiscopul. 


(387 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Maria HERESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

"Ordonanța Gojdu", avizată de Comisia juridică a Camerei Deputaților | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.78707003593445 seconds.