Joi, 09 Martie 2006 - 05:55 AM Aleg.RO: Un senator PD l-a facut mincinos pe George Copos

Publicat de: Mediafax

curierulnational
Senatorul PD, Marius Marinescu, l-a acuzat, in timpul unei sedinte la Comisia juridica a Senatului, de "parti-pris-uri si declaratii mincinoase" pe ministrul de stat George Copos, deoarece reprezentantul Guvernului s-a opus adoptarii unei initiative a senatorului democrat .
Comisia juridica a Senatului a fost sesizata, marti, pentru acordarea unui aviz la initiativa senatorului PD Marius Marinescu privind comasarea a trei agentii de stat – Agentia pentru IMM, ARIS si Directia Mediul de Afaceri, intr-o singura institutie, denumita Autoritatea Romana pentru Mediul de Afaceri.
Prezent la dezbateri in calitatea sa de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii, George Copos a vorbit despre o initiativa legislativa, care va fi prezentata saptamana viitoare si care vizeaza "monitorizarea si gestionarea investitiilor straine", in sensul acordarii unor drepturi egale pentru investitorii romani si pentru cei straini.

Copos respinge institutia "gigant"

Ministrul de stat a sustinut insa ca initiativa colegului sau de coalitie nu este binevenita in acest moment, avand in vedere ca mai sunt sase luni pana la preconizata integrare a Romaniei in UE. Copos a mai spus ca majoritatea statelor europene au fost "reticente" la crearea, in statele membre sau candidate UE, a unor institutii "gigantice".
In replica, colegul sau de coalitie a reactionat vehement, numindu-l pe vicepremier "mincinos" si acuzandu-l de sustinerea unor interese economice personale. "Vorbim de institutii care nu functioneaza. IMM-urile nu functioneaza. Nu te supara, George, dar trebuie sa facem ceva pentru mediul de afaceri. Hai, te rog eu, fii realist si obiectiv", i s-a adresat senatorul democrat lui Copos, dupa ce, la interventiile membrilor comisiei, a reusit sa-si stapaneasca reactiile. Dupa dezbaterile din timpul sedintei, disputa dintre cei doi a continuat si pe holurile Senatului, Copos retragandu-se de la discutii tocmai cand colegul sau de coalitie ii explica ratiunea pentru care este nevoie de adoptarea initiativei sale. La propunerea reprezentantilor Comisiei juridice, dezbaterile au fost suspendate. Discutiile vor fi reluate intr-o alta sedinta, la care vor participa si senatorii din Comisia de administratie. Insa, potrivit declaratiilor unora dintre senatorii Comisiei juridice, avizul la initiativa senatorului Marinescu va fi oricum negativ.


(686 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Mediafax


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Un senator PD l-a facut mincinos pe George Copos | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61174702644348 seconds.