Joi, 02 Martie 2006 - 05:24 AM Aleg.RO: Sorin Paveliu îi cere lui Traian Băsescu anchetarea unui ofițer SRI

Publicat de: Maria HERESCU

AMOS News Deputatul PNL de Gorj Sorin Paveliu I-a solicitat astăzi șefului statului demararea unei achete cu privire la activitatea de poliție politică desfășurată de ofițerul SRI Ion Făget.

În cazul în care se va dovedi că, prin prezența la conducerea SRI Gorj a colonelului Ion Făget, a fost încălcată legea privind organizarea si funcționarea SRI, solicit inceperea procedurilor de demitere a lui Radu Timofte, directorul SRI, și sesizarea organelor de urmărire penală.

De asemenea solicit ca, în cazul în care se va dovedi încălcarea legii 14/1992, colonelul Făget să fie degradat și trecut în rezervă fără posibilitatea de a beneficia de drepturile de pensie cuvenite personalului S.R.I.”, se arată în comunicatul deputatului liberal.

Cererea sa vine în urma dezvăluirilor din presa locală, potrivit cărora Dumitru Liață, a aflat, ca urmare a unei cereri adresate CNSAS, că urmărirea sa de către Securitate a continuat și după anul 1998, fiind dispusă de actualul șef al SRI Gorj.

“Supravegherea sa a încetat abia in anul 1992. Din relatările lui Dumitru reiese că o serie din cei 28 de ofiteri care au semnat notele informative sunt și în continuare ofițeri activi în SRI Gorj, fapt ce contravine prevederilor articolului 14 al legii 14 din1992”, se mai arată în comunicatul deputatului Sorin Paveliu


(482 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Maria HERESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sorin Paveliu îi cere lui Traian Băsescu anchetarea unui ofițer SRI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54986810684204 seconds.