Luni, 12 Decembrie 2005 - 05:38 AM Aleg.RO: Un secol cu defect

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Haladuind între biserica si stadionul de fotbal, popoarele dau din cînd în cînd dovada de o slabiciune anume pentru criminalii ce nu se sfiesc sa calce pe cadavre spre a fi aclamati de multime .
Oameni obisnuiti si cumsecade ies din starea de vegetatie, la cîte o cotitura a istoriei, si, aidoma croitorasului cel viteaz ce-si cususe cu fala pe piept inscriptia ?sapte dintr-o lovitura?, se mîndresc ca un conational de-al lor a casapit ca pe muste oameni nevinovati, din considerente evident patriotice.

Arestarea generalului croat Ante Gotovina, responsabil de macelarirea sîrbilor minoritari din regiunea Krajna, în toamna anului 1995, a scos în strada la Zagreb, zilele acestea, cîteva sute de persoane indignate ca eroului i s-au pus catuse, desi stiau cu totii ca sfîntul lor Gheorghe n-a ucis balauri, ci a strivit cu cizma pieptul unor copii ce facusera greseala de a se naste sîrbi într-o regiune croata.

Meserias în materie de omorît, Ante Gotovina, cu stagiul îndelung în Legiunea Straina, devine, iacata, ca si criminalul sîrb, de profesie poet, Radovan Karadzici, idolul unor mosneguti de treaba care, dupa ce si-au luat nepoteii de la gradinita, ies în piata ca sa-i scandeze numele, alaturi de tineri care au plîns cînd John Lennon a fost împuscat si de cucoane care nu suporta sa asiste la taierea puiului de tocanita.
Desi i se prezisese o cariera religioasa, secolul douasunu dadu cam repede cu oistea credintei în gard. function bookmarksite(url, title){ if (document.all) window.external.AddFavorite(url, title); else if (window.sidebar) window.sidebar.addPanel(title, url, "") } Editorial Tariceanu, dictatorul moale de Rodica CIOBANU Traian Basescu i-a transmis, în timpul unei vizite în SUA, ca nu este destul de ?tough?, adica dur. Liberalii i-au zis si ei, în timpul unor sedinte, ca e prea ?moale?. » Vorba lui Dinescu Haladuind între biserica si stadionul de fotbal, popoarele dau din cînd în cînd dovada de o slabiciune anume pentru criminalii ce nu se sfiesc sa calce pe cadavre spre a fi aclamati de multime. » ?Sectoristul? e de vina, dar numai putin » Din comisia de licitatie a ministerului - transfer la firma castigatoare » Omul de afaceri Gheorghe Tofan, cercetat de procurorii anticoruptie » ?Tutungiul? Anghelescu a petrecut week-end-ul la Parchet » Unii dintre directorii de spitale demisi se asteptau la aceasta masura » O colonie de lilieci ? ?internata? la ultimele etaje ale Spitalului de Pediatrie ?Sfanta Maria? » ©2005 SC Crucisatorul SRL. Toate drepturile rezervate. Cine este "Gandul" : Termeni si conditii : Contact : Sitemap document.write( ' );


(625 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Un secol cu defect | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65608596801758 seconds.