Miercuri, 07 Decembrie 2005 - 06:14 AM Aleg.RO: Fara obraz, pe lumea cealalta

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Mortii sînt uneori pedepsiti, pentru vini încetosate, mult mai aprig decît unii contemporani de-ai nostri, care calca strîmb fara sa fie admonestati .
Asa cum elevii din clasa a cincea îndraznesc sa-i deseneze mustati de foca Reginei Maria pe portretul din manualul de istorie, istoricii însisi retuseaza brusc figura unui domnitor sau atîrna o cutie de conserva zornaitoare de piciorul eroului civilizator.

Ceea ce chirurgii plastici au îndraznit dupa îndelungi ezitari, grefînd pe fata mutilata a unei paciente tesutul prelevat de pe obrazul altei femei, aflata în moarte cerebrala, doctorii în istorie practica de mult, jucîndu-se cu bisturiul pe meclele adormitilor întru Domnul, dar lucrînd numai cu materialul clientului.

Nici macar Napoleon n-a scapat cu fata întreaga, fiindca, taman la împlinirea a 200 de ani de la cîstigarea bataliei de la Austerlitz, autoritatile au fost nevoite sa puna batista pe tambalul festivitatilor datorita aparitiei unei carti intitulate ?Crima lui Napoleon?, din care împaratul iese cu bicornul destul de sifonat.

Istoricul de culoare Claude Ribbe nu ezita sa-l acuze pe Napoleon de exterminarea sistematica a populatiei locale din Caraibe, genocid trecut cu vederea de francezi, predispusi si ei, ca noi toti, sa ascunda gunoiul istoriei sub pres.

Sper ca aceasta întîmplare sa-i nelinisteasca o tîra pe politicienii romani, ce socoteau ca medaliile de pe piept si marmura alba de deasupra mormîntului îi vor feri de sculele necrutatoare ale chirurgilor posteritatii, capabili sa-i lase fara obraz pe lumea cealalta. function bookmarksite(url, title){ if (document.all) window.external.AddFavorite(url, title); else if (window.sidebar) window.sidebar.addPanel(title, url, "") } Editorial Nastase picioare moi de Florin Negrutiu ?Adriane, nici nu stii cat de mic începi sa fii?. Asa a început totul, de la gura rea a lui Traian Basescu. A trecut un an de la aceasta premonitie si Adrian Nastase s-a facut, într-adevar, tot mai mic. » Vorba lui Dinescu Asa cum elevii din clasa a cincea îndraznesc sa-i deseneze mustati de foca Reginei Maria pe portretul din manualul de istorie, istoricii însisi retuseaza brusc figura unui domnitor sau atîrna o cutie de conserva zornaitoare de piciorul eroului civilizator. » Baze SUA la Babadag, Kogalniceanu, Cincu si Smardan. Camerele de tortura, pretutindeni si nicaieri » Ordonanta de urgenta pentru acoperirea de la buget a ?gaurilor? date de Necolaiciuc, ?contele de Pojorata? » Inchisorile secrete ale CIA, transferate luna trecuta din Europa de Est în Nordul Africii » Conducerea IPJ Mures, acuzata de abuz în serviciu de catre sindicatul politistilor ?Prolex? » BCR - privatizata pana la finele anului » Portretul femeii social-democrate. La Preoteasa. » Inspectoratul Scolar a avut o reactie slaba si întarziata » ©2005 SC Crucisatorul SRL. Toate drepturile rezervate. Cine este "Gandul" : Termeni si conditii : Contact : Sitemap document.write( ' );


(601 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Fara obraz, pe lumea cealalta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52007818222046 seconds.