Vineri, 25 Noiembrie 2005 - 09:24 AM Aleg.RO: Taranistii isi pregatesc revenirea

Publicat de: Eliza Olteanu

Averea Liderii PPCD (PNTCD) Bucuresti s-au intalnit aseara cu fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu. Intalnirea a avut drept scop pregatirea lansarii noului proiect politic al lui Emil Constantinescu, in care au fost cooptati si fostii taranisti. Emil Constantinescu ne-a declarat ca participarea sa la aceste intalniri este motivata de dorinta de a sprijini crearea unei miscari de centru dreapta.

„Nu sunt inca coapte conditiile pentru realizarea unei fuziuni sau a unui proiect politic de mare anvergura“, sustine Constantinescu. In plus, acesta a negat ca Actiunea Populara, formatiunea sa, ar purta negocieri cu PPCD pentru realizarea unor fuziuni, ipoteza care nu e sustinuta insa si de unele surse crestin-democrate.

Remus Opris, liderul filialei Bucuresi a PPCD, ne-a declarat ca intalnirea cu fostul presedinte al Romaniei vine ca o urmare fireasca a rezolutiei partidului prin care se deschid portile catre fostii membri, dornici sa relanseze crestin-democratia. Opris a negat si el ca AP ar urma sa fuzioneze cu PPCD.

Marti va avea loc o reuniune comuna a celor doua partide, unde se va face o comparatie a Guvernarii CDR cu actuala guvernare, a Aliantei PNL-PD. Si pentru ca totul sa aiba un aer de autenticitate, la intalnire vor fi prezenti o parte din fostii ministri ai Guvernarii CDR. Daca ar da curs invitatiei, printre altii ar fi vorba de ministrul de atunci al Transporturilor, Traian Basescu, sau de cel al Industriilor, Calin Popescu Tariceanu. In ciuda declaratiilor oficiale ale liderilor, surse confidentiale ne-au confirmat ca AP si PPCD pregatesc terenul pentru o viitoare fuziune.


„Nu e inca momentul fuziunilor“ Emil Constantinescu


Lucrurile nu se pot petrece insa foarte rapid, avand in vedere problemele interne ale PPCD. Mai clar, surse din partid sustin ca majoritatea este ingrijorata ca revenirea la matca a personalitatilor CDR ar putea aduce si o noua conducere pentru viitoarea formatiune.

Lucrurile se complica si mai mult in conditiile in care, cel putin la nivel declarat, cei care ar dori ca Gheorghe Ciuhandu (foto) sa cedeze functia de sef al partidului, sunt fie oameni din esalonul doi al PPCD, sentimentalisti ai guvernarii CDR, fie viitori membri ai partidului, dar fosti demnitari ai guvernarii CDR.

Printre cei din aceste categorii s-ar numara fostul lider al taranistilor, Ion Diaconescu, actualmente, presedinte de onoare, sau Radu Vasile, proaspat reintors in partid, care ar viza postul de presedinte chiar pentru el.

Alte nume vehiculate la bursa zvonurilor pentru sefia viitoarei formatiuni sunt Emil Constantinescu sau Radu Sarbu. Conducerea PPCD respinge insa vehement posibilitatea ca actuala conducere sa fie schimbata sau cel putin contestata in acest moment. „Cei care vor reveni la PNTCD, trebuie sa inteleaga ca vor reveni ca simpli ostasi. Recuperarea «gradelor» decizionale nu se va putea face decat prin performantele lor politice dovedite“, sustine Remus Opris. Un lucru insa e sigur in ceea ce priveste PPCD: majoritatea liderilor sunt de acord cu necesitatea coagularii tuturor gruparilor desprinse din partid si cu revenirea la vechea titulatura, PNTCD.


(604 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Eliza Olteanu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Taranistii isi pregatesc revenirea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67178988456726 seconds.