Vineri, 25 Noiembrie 2005 - 09:17 AM Aleg.RO: Bugetul de stat este votat printre strigari de catalog

Publicat de: Teodora Georgescu

gardianul Trei apeluri nominale au fost necesare ieri pentru ca parlamentarii sa binevoiasca sa se adune pentru a mai vota ceva din proiectul de lege al bugetului pe 2006. La inchiderea editiei, dezbaterile continuau, iar deputatii si senatorii reusisera sa elimine doua articole din buget, dupa ce l-au convins pe ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, ca prevederile acestora ar putea genera acte de coruptie.

Prima modificare a bugetului se refera la respingerea articolului referitor la compensarea datoriilor pe care le au la bugetul de stat anumiti agenti economici care livreaza carburanti catre Ministerul de Interne, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Paza si Protectie, Serviciului de Informatii Externe si Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Parlamentarii opozitei au fost cei care au eliminarea acestui articol. Motivul? Printre firmele care ar beneficia de aceste compensari ar putea fi societati cu datorii la stat precum Petrom sau Rafo Onesti. Conform Mediafax, Vladescu a refuzat initial cererea opozitiei, afirmand ca prevederi similare au fost incluse si in bugetele anilor anteriori, fara sa existe acuze ca ar genera fapte de coruptie. Dar pana la urma a acceptat argumentele parlamentarilor, iar articolul cu pricina a fost eliminat.

O decizie asemanatoare a fost luata si in privinta agentilor economici care s-au ocupat de inlaturarea efectelor inundatiilor. Pe viitor, acestia nu vor mai putea sa-si deduca obligatiile bugetare prin contravaloarea lucrarilor si prestarilor de servicii efectuate.


(661 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Teodora Georgescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Bugetul de stat este votat printre strigari de catalog | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6753888130188 seconds.