Miercuri, 23 Noiembrie 2005 - 06:19 AM Aleg.RO: Basescu: „Nu mai acceptam eticheta de tara corupta“

Publicat de: Mediafax

Averea Presedintele Traian Basescu a declarat, la Paris, intr-o conferinta de presa cu ziaristii straini, ca Romania nu mai accepta sa fie etichetata ca tara corupta de catre politicienii europeni. „Prea multi politicieni europeni s-au obisnuit sa puna pe fruntea Romaniei eticheta de coruptie. Noi respectam aceste opinii si le luam in considerare, dar in prezent avem argumente impotriva acestor etichete“, a subliniat presedintele.

El a dat ca exemplu ultimele rapoarte ale Bancii Mondiale si ale BERD care mentioneaza scaderea coruptiei in tara noastra. In opinia lui Basescu, Romania se afla in prezent intr-o situatie mai buna decat unele state membre UE, din punct de vedere al coruptiei.

Seful statului a mai spus ca, in relatia cu investitorii straini din Romania si cu mediul de afaceri romanesc, a inceput sa se tina de cuvant in legatura cu declaratiile pe care le-a facut in campania electorala impotriva coruptiei. Mai precis, spune seful statului, institutiile romanesti au inceput sa lucreze aproape de parametrii institutiilor din statele UE. „De aceea, nu mai acceptam utilizarea etichetei discretionare «Romania - tara corupta», pentru ca aceasta nu mai este o realitate“, a subliniat Basescu.

In intalnirea cu jurnalistii straini din Paris, Basescu a afirmat ca Romania a semnat saptamana trecuta un contract in valoare de 500 milioane euro cu EADS, pentru securizarea frontierelor.

Seful statului a spus ca acest contract trebuie realizat pana in 2009, dar ca, potrivit clauzelor, pana la sfarsitul anului viitor EADS este obligat sa asigure securizarea frontierelor la unul din nivelurile cerute de UE subliniind ca acest lucru permite indeplinirea de catre Romaniei a obligatiei de securizare a frontierelor.


(524 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Mediafax


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Basescu: „Nu mai acceptam eticheta de tara corupta“ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70641708374023 seconds.