Miercuri, 23 Noiembrie 2005 - 04:38 AM Aleg.RO: România nu mai acceptă să fie etichetată „coruptă“ de politicieni străini

Publicat de: ---

Gândul Președintele Traian Băsescu a declarat marți, la Paris, într-o conferință de presă cu ziariștii străini, că România nu mai acceptă să fie etichetată ca țară coruptă de către politicienii europeni. „Prea mulți politicieni europeni s-au obișnuit să pună pe fruntea României eticheta de corupție. Noi respectăm aceste opinii și le luăm în considerare, dar în prezent avem argumente împotriva acestor etichete“, a subliniat președintele. El a dat ca exemplu ultimele rapoarte ale Băncii Mondiale și ale BERD care menționează scăderea corupției în țara noastră. În opinia lui Băsescu, România se află în prezent într-o situație mai bună decât unele state membre UE, din punct de vedere al corupției.Șeful statului a mai spus, în aceeași conferință, că, în relația cu investitorii străini din România și cu mediul de afaceri românesc, a început să se țină de cuvânt în legătură cu declarațiile pe care le-a făcut în campania electorală împotriva corupției. Potrivit lui Băsescu, instituțiile românești au început să lucreze aproape de parametrii instituțiilor din statele UE. „De aceea, nu mai acceptăm utilizarea etichetei discreționare «România - țară coruptă», pentru că aceasta nu mai este o realitate“, a subliniat Băsescu.

În întâlnirea cu jurnaliștii străini din Paris, Băsescu a afirmat că România a semnat săptămâna trecută un contract în valoare de 500 milioane de euro cu EADS, pentru securizarea frontierelor. Șeful statului a spus că acest contract trebuie realizat până în 2009, dar că, potrivit clauzelor, până la sfârșitul anului viitor, EADS este obligat să asigure securizarea frontierelor României la unul din nivelurile cerute de UE. El a subliniat că acest lucru permite îndeplinirea de către România a obligației de securizare a frontierelor.

Întrebat despre posibila existență a unor închisori CIA pe teritoriul României, Băsescu a dat asigurări că în România nu există nici un fel de bază a CIA și că suspiciunile lansate pe această temă nu au o bază reală.“Cum ar putea accepta România pe teritoriul său teroriști Al Quaida care să fie anchetați de reprezentanți ai altor state și nu de anchetatori români“, a întrebat retoric șeful statului. De asemenea, el a reamintit faptul că autoritățile române sunt dispuse să pună la dispoziția presei și a oricăror comisii de anchetă zonele suspecte în această privință.


(758 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

România nu mai acceptă să fie etichetată „coruptă“ de politicieni străini | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6179940700531 seconds.