Marți, 22 Noiembrie 2005 - 09:58 AM Aleg.RO: Tariceanu este dispus sa discute despre anticipate

Publicat de: Alina Mihai

evenimentulzilei Presedintele PNL accepta sa redeschida acest subiect cu PD, dupa aprilie 2006 Dupa criticile incasate sambata la alegerile PNL Bucuresti, Calin Popescu-Tariceanu a facut doua gesturi strategice. A participat la o sedinta restransa a conducerii Aliantei, in care a manifestat deschidere nu numai fata de PD, ci si fata de anticipate, si a convocat o reuniune PNL la care i-a amenintat pe cei doi disidenti, Crin Antonescu si Cristian Boureanu.

Flexibilitate

Calin Popescu-Tariceanu si Emil Boc, insotiti fiecare de cate trei lideri din partid, au avut duminica seara o intalnire pacificatoare, la care s-a discutat in general despre aplanarea conflictului dintre PNL si PD.
Potrivit unor surse din Alianta, presedintele PNL ar fi fost receptiv fata de toate propunerile PD, inclusiv in privinta organizarii alegerilor anticipate in varianta Basescu. El ar fi spus ca subiectul anticipatelor va fi redeschis dupa aprilie 2006, la ultimul Raport de tara, iar eventual ele sa se produca dupa integrarea Romaniei in UE, in ianuarie 2007.
„Intotdeauna majoritatea, cand considera necesar, poate declansa alegeri anticipate. Acest lucru nu se anunta, se face si sigur ca va trebui sa analizam care este momentul oportun. (...) Noi avem posibilitatea sa avem anticipate pana in decembrie 2008. Nu pot sa va spun ca vor fi la anul sau in 2007, pentru ca nu am discutat despre o data privitoare la organizarea alegerilor anticipate”, a declarat public Tariceanu, parand mai flexibil ca de obicei.
Surse din cadrul celor doua partide au mai sustinut ca Tariceanu si Boc au convenit sa declare de acum incolo ca PNL si PD vor candida pe liste comune la alegeri si ca vor avea un singur candidat la presedintie. Mai mult, cei doi au fost de acord cu reducerea numarului de participanti in CNC-ul Aliantei, pentru eliminarea unor persoane incomode precum Ludovic Orban. S-a mai discutat si despre introducerea in protocolul Aliantei a unei clauze prin care sa se interzica atacurile intre liderii PNL si PD.
Inarmat cu sustinerea PD, Calin Popescu-Tariceanu a convocat, luni dimineata, o sedinta in propriul partid, nu pentru a discuta despre cele convenite cu partenerul din Alianta, ci pentru a se rafui cu cei doi membri PNL care au avut curajul sa-l critice.

Boureanu, acuzat de seful PNL ca e „scula” lui Basescu

Potrivit unor surse PNL, Tariceanu l-ar fi amenintat pe Boureanu ca il da afara din partid daca il va mai ataca in public. Mai mult, se pare ca Tariceanu, in mijlocul accesului de furie, i-ar fi spus lui Boureanu, de fata cu toti membrii conducerii PNL, ca se comporta ca „scula” lui Basescu. Pentru Crin Antonescu, presedintele liberal a apelat la alta tactica. L-a chemat pe acesta de acasa pentru a-l acuza ca nu-si respecta indatoririle de lider al grupului si nu asigura cvorumul la sedintele de plen ale parlamentului, pentru adoptarea bugetului.
La sfarsitul saptamanii trecute, Crin Antonescu a cerut convocarea unui congres extraordinar pentru a alege o conducere legitima, iar Cristian Boureanu si-a acuzat presedintele ca este vinovat de declinul PNL in sondaje.
Pentru a-si sustine acuzatiile, Boureanu i-a prezentat lui Tariceanu analiza pe care si-a intemeiat discursul si i-a cerut comandarea unui sondaj de anvergura care sa arate situatia PNL azi.


(537 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Alina Mihai


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Tariceanu este dispus sa discute despre anticipate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60183715820312 seconds.