Sâmbătă, 19 Noiembrie 2005 - 08:56 AM Aleg.RO: PD cere surdina pentru Orban si Hasotti

Publicat de: Laura Ciobanu

Cotidianul PD tot nu s-a lamurit daca acei liberali care ii critica pe Basescu si pe democrati au binecuvintarea conducerii partidului. Ca urmare, ei solicita, pina luni, o pozitie oficiala din partea PNL. „Unii membri PNL dau dovada de un orgoliu rascolit de sondajele de opinie care arata o crestere a PD si o scadere a PNL”, a declarat ieri vicepresedintele PD Ioan Oltean. Acesta a apreciat ca presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, si vicepresedintele liberal Puiu Hasotti, care au sugerat ca PNL ar trebui sa aiba un candidat propriu la presedintie, sint „promotorii unei atitudini neconstructive la nivelul Aliantei“.

Tariceanu, somat sa-si calmeze subalternii

Ca urmare, Oltean a solicitat in numele PD ca PNL sa explice public, pina luni, daca Hasotti si Orban fac declaratii in numele partidului sau in nume personal. Liderul democrat a apreciat totodata ca Tariceanu, in calitatea sa de presedinte al PNL, ar trebui sa puna capat acestor iesiri in presa ale subalternilor sai. „Daca au nemultumiri, nu au decit sa le exprime in interiorul Aliantei, si nu in mass-media. Pina acum, ni s-a spus ca unii membri ai PNL sint mai nabadaiosi si sa-i lasam sa vorbeasca, fiindca nu au mare trecere, dar aceste iesiri trebuie stopate, intrucit ele induc opiniei publice existenta unei stari conflictuale la nivelul Aliantei, or, acest lucru este fals”, a comentat Oltean. In schimb, Oltean a apreciat ca atitudinea lui Basescu, pe care liberalii o percep ca fiind neprietenoasa, ar fi, de fapt, „constructiva si mobilizatoare”. „Traian Basescu nu poate fi un neprieten al PNL, asa cum a spus Puiu Hasotti, intrucit s-a angajat in fata natiunii cu un program care, din multe puncte de vedere, coincide cu programul de guvernare al Aliantei, si atunci nu poate ramine simplu spectator la unele nerealizari sau la lipsa de performanta”, a explicat Oltean.

Orban isi pregateste un alt discurs

Astazi sint alegeri la PNL Bucuresti, unde Orban asteapta sa obtina un nou mandat. La alegerile PNL Bucuresti era anuntata si aparitia lui Calin Popescu Tariceanu, desi, la un moment dat, aceasta statea sub semnul intrebarii. Prezenta sa, in conditiile unui discurs critic al lui Orban, ar putea induce tensiuni suplimentare intre PNL si PD. Ludovic Orban a fost secretos in privinta discursului sau, refuzind sa spuna daca va mai pomeni despre Basescu si in ce termeni.


(630 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Laura Ciobanu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

PD cere surdina pentru Orban si Hasotti | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62244606018066 seconds.