Vineri, 18 Noiembrie 2005 - 08:11 AM Aleg.RO: La Palatul Cotroceni se vorbeste despre ministrul Vasile Blaga, ca un posibil coordonator al Comunitatii de Informatii

Publicat de: Teodora Georgescu

gardianul Dupa mai bine de sase luni, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se reuneste astazi pentru a treia oara de cand este Traian Basescu seful statului. Dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, reuniunea are loc pentru a discuta probleme de securitate nationala. Comunitatea de informatii, insa, este principalul subiect care va fi abordat in sedinta de astazi a Consiliului. Se va stabili daca aceasta structura va fi in subordinea Parlamentului sau in cea a CSAT, adica in subordinea directa a lui Traian Basescu.

Conform unor surse parlamentare, una dintre persoanele al caror nume se vehiculeaza la Cotroceni pentru a coordona activitatea Comunitatii de Informatii este ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, secretar general al PD si persoana apropiata lui Traian Basescu. Pana in prezent, cu proiectul viitoarei Comunitati de Informatii a fost desemnat sa se ocupe consilierul prezidential pe probleme de politica interna, Claudiu Saftoiu. Acesta a coordonat un grup consultativ format din presedintii comisiilor parlamentare de control al SRI, SIE si de Aparare. Acesta a fost si motivul pentru care numele lui Claudiu Saftoiu a fost vehiculat printre cele ale posibililor coordonatori ai Comunitatii de Informatii. In contextul dezbaterilor despre Comunitatea de Informatii se va discuta si despre restructurarea serviciilor secrete, incapand cu sefii acestora, lucru solicitat in repetate randuri de liderii PNL.

De asemenea, in cadrul sedintei CSAT este de asteptat sa se abordeze si solicitarea premierului Calin Popescu Tariceanu cu privire la elaborarea unui raport asupra celor intamplate in zilele in care a fost retinut omul de afaceri Dinu Patriciu si asupra faptelor ce trebuie aduse la cunostinta opiniei publice. Tariceanu a cerut Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) sa puna la dispozitia CSAT inregistrarile convorbirilor telefonice pe care le-a avut in data de 27 mai cu procurorul Ilie Botos si cu presedintele Traian Basescu in cazul Patriciu.


(624 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Teodora Georgescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

La Palatul Cotroceni se vorbeste despre ministrul Vasile Blaga, ca un posibil coordonator al Comunitatii de Informatii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58417391777039 seconds.