Joi, 17 Noiembrie 2005 - 09:36 AM Aleg.RO: Divort PNL - Basescu

Publicat de: Alina Mihai

evenimentulzilei Vicepresedintele liberal Puiu Hasotti confirma faptul ca in PNL exista o dezbatere interna referitoare la desemnarea unui alt candidat la presedintie, in 2009 Intr-un moment in care tensiunile din sanul puterii s-au acutizat, un alt liberal il ataca pe Traian Basescu. Vicepresedintele Puiu Hasotti a anuntat ieri ca, in partid, exista „o dezbatere neoficiala” referitoare la posibilitatea ca, in 2009, PNL sa aiba un alt candidat la presedintie in locul lui Basescu. El a confirmat existenta unor discutii pe aceasta tema, plecand de la amenintarile lui Ludovic Orban ca Traian Basescu nu-i va mai reprezenta pe liberali daca nu-i destituie pe sefii serviciilor secrete. In plus, Hasotti a afirmat ca sursa tensiunilor dintre PNL si PD este tot Traian Basescu.

Presedintele, „neprietenul” liberalilor

„Intre PNL si PD relatiile sunt cat se poate de corecte. Tensiunile ce apar sunt urmare a unor declaratii ale domnului Traian Basescu, pe care noi, liberalii, le interpretam ca venind tot din zona PD, si astfel tensiunile din Alianta nu se datoreaza PD, ci a unor actiuni, atitudini, declaratii pe care le are Traian Basescu”, a afirmat vicepresedintele liberal. El a tinut sa dezvaluie si care este starea de spirit din interiorul PNL. „Tot mai multi colegi il identifica ca pe un neprieten al PNL”. „Va marturisesc ca este o dezbatere neoficiala in partid referitoare la posibilitatea ca, in 2009, sa avem propriul candidat la presedintia Romaniei. Participam cu totii la aceasta dezbatere”, a spus Hasotti, intarind astfel afirmatiile lui Ludovic Orban ca PNL ar putea gasi o alternativa la Basescu. Hasotti a calificat drept „o interventie neinspirata” a presedintelui implicarea acestuia in negocierea guvern-sindicate. „Basescu nu trebuia sa intervina intr-un moment la care negocierile nu au fost incununate de succes. Cred ca a fost inca un gest neinspirat al dlui presedinte”, a mentionat vicepresedintele liberal, subliniind ca mai sunt si alte cazuri, „nu unul, ci mai multe”. „Repet, intre PNL si PD relatiile sunt cat se poate de corecte, iar tulburarile care apar vin din alta zona... din deal”, si-a incheiat explicatia Puiu Hasotti.

Partidul Liberal refuza sa-l tempereze pe Orban

In afara de aceasta declaratie, liberalii au respins cererea PD de „temperare” a lui Ludovic Orban. Emil Boc a cerut luni PNL sa rezolve problema criticilor lui Orban la adresa partidului pe care il conduce si a sefului statului in legatura cu schimbarea sefilor serviciilor secrete, deoarece acestea „otravesc” relatiile din coalitie si aduc prejudicii Aliantei. „Pentru ce sa-l temperam? Orban nu a facut decat sa exprime o pozitie oficiala a Delegatiei Permanente (DP) a PNL si care este in conformitate cu o serie de angajamente politice care s-au gasit in programul nostru electoral”, i-a raspuns ieri liderul PNL Calin Popescu-Tariceanu. El a adaugat ca declaratiile lui Ludovic Orban privind schimbarea sefilor serviciilor secrete si ai institutiilor publice conduse inca de reprezentanti ai fostei puteri reprezinta pozitia oficiala a liberalilor.

Boc: „PNL are o perceptie gresita”

Intr-o declaratie pacifista, presedintele PD, Emil Boc, a apreciat ca unii liberali au o perceptie gresita despre relatiile dintre liberali si democrati. „Atata vreme cat declaratiile si actiunile presedintelui Traian Basescu sunt in consonanta cu programul de guvernare si cu promisiunile din campania electorala, nu avem motive de suparare sau de tensiune”, a spus Emil Boc. „Nu vad nimic rau in a pune umarul sa rezolvam problemele dificile cu care ne confruntam”, a afirmat liderul PD.

Democratul Radu Berceanu plange dupa alegerile anticipate

Candidatul PD care ar fi trebuit sa ii ia locul lui Nicolae Vacaroiu la Senat, Radu Berceanu, a spus ieri ca regreta ca nu s-au facut alegeri anticipate. El a apreciat ca acestea ar fi putut fi o solutie pentru intrarea in normalitate, numai ca „unii s-au indragostit prea repede de demnitati si au avut viziunea politica a iepurelui de campie care vede, daca se ridica pe picioarele de dinapoi, la vreo doi metri in jurul lui”. El refuzat sa spuna la cine s-a referit.


(484 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Alina Mihai


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Divort PNL - Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6268310546875 seconds.