Marți, 11 Ianuarie 2005 - 09:45 AM Aleg.RO: Suceava: Festival Literar Mihai Eminescu la a XIV ediție

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News La sfîrșitul aceste săptămîni se va desfășura în județul Suceava ce-a de a XIV a ediție a Festivalului Literar Mihai Eminescu. Evenimentul ce va începe vineri va cuprinde simpozioane, lansări de carte, pelerinaje la Călinești și la Mănăstirea Putna, precum și decernarea premiuluui Mihai Eminescu pe anul 2004. În program este inclusă și vernisarea expoziției de grafică din lirica eminesciană a lui Mihai Pînzaru-PIM.

Sîmbătă la monumentul lui Mihai Eminescu din incinta Mănăstirii Putna vor fi depuse coroane de flori. Tot în aceeași zi au loc pelerinaje la Casa din Călinești și la Mănăstirea Putna, unde va mai fi oficiată o slujbă de pomenire, vor fi depuse coroane la monumentului poetului și va fi decernat premiul Mihai Eminescu pe anul 2004.

Manifesările dedicate luceafărului poeziei românesti vor continua duminică la Cernăuți. Astfel, la Consulatul României la Cernăuți este organizată lansarea unei cărți a profesorului Cîrlan, vernisajul expoziției lui Mihai Pînzaru-PIM și un colocviu dedicat lui Eminescu.

Organizatorii Festivalului Literar Mihai Eminescu sunt Consiliul Județean, Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Creației Populare, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Complexul Muzeal Bucovina și Consulatul României în Ucraina.


(1148 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Suceava: Festival Literar Mihai Eminescu la a XIV ediție | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53519010543823 seconds.