Cum isi asigura Sebastian Ghita „obedienta” sefilor din parchete si politie. „Cu o puternica sustinere, inclusiv politica, oferea o „bucatica de putere” publica” [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

In referatul procurorilor, ajuns in Comisia Juridica, se arata ca deputatul a dobandit o putere financiara si relationala care i-ar fi permis sa determine,"in mod real (chiar daca personal el nu a ocupat vreo functie oficiala in stat) numirea/mentinerea unor persoane in functii importante”

.

Procurorii scriu si despre intregul sistem infractional pus la punct de deputat in judetul Prahova, sustinand ca “aceasta forta dobandita a fost folosita in mod efectiv de Ghita Sebastian Aurelian ca moneda de schimb pentru cointeresarea unor functionari publici si angrenarea lor intr-un mecanism infractional care presupunea satisfacerea intereselor ilicite, de orice natura, ale deputatului”.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.Stiri.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalropojobnhsgn', {myMaster: 'lxmbQws6SDx04VMsAChHCPAF4nP.vt5NGR0QIS3LlRn.R7' });

Unul dintre martorii din dosar, Adrian Istvan, a declarat la audieri ca “deputatul Ghita Sebastian este persoana care hotaraste promovarea, numirea definitiva sau temporara a unor persoane agreate de acesta in functii de conducere din cadrul unor institutii descentralizate, ca de exemplu: doamna Lupea, actualul subprefect al judetului Prahova, Adriana Nicolae, Emilian Tudose, Daniel Petre din cadrul Finantelor Publice Prahova, Viorel Dosaru – in functia de inspector sef al I. P.J. Prahova”. Acelasi martor a declarat ca deputatul Ghita a avut o influenta hotaratoare in numirea lui Romeo Nicole Florin in functia de vicepresedinte al ANAF.

Tot despre reteaua pusa la punct de deputat in Prahova a vorbit in fata procurorilor si Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, arestat si el in dosar. Magistratul a declarat ca in discutiile purtate cu Sebastian Ghita acesta lasa sa se inteleaga, folosind expresia „omul meu”, ca sunt multe persoane pe care le controleaza. “In acest sens s-a referit la Radulescu Adrian – fost inspector sef adjunct al IPJ Prahova, Dosaru Viorel – fost inspector sef al IPJ Prahova, Petre Daniel – fost sef al DGRFP Prahova”, se arata in referatul DNA.

Liviu Tudose, arestat in dosar pentru ca ar fi furnizat informatii confidentiale si pentru ca ar fi luat mita, ar fi fost la randul sau beneficiar al relatiilor cu care se lauda deputatul Ghita. Procurorii redau in document o declaratie data la inceputul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, in care acesta sustine ca "in primavara anului 2014, impreuna cu Ghita Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o functie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Lupta Antifrauda sau o functie de executie in cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, in principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializata".

Mecanismul infractional de care vorbesc procurorii DNA face referire la persoanele cu care Ghita relationa si care aveau un comportament obedient, deservind intereselor acestuia. “Cu alte cuvinte, avand in spate o puternica sustinere, inclusiv politica, Ghita Sebastian Aurelian oferea o „bucatica de putere” publica intr-o zona de interes in schimbul asigurarii protectiei pe segmentul atributiilor de serviciu conferite de functia detinuta de persoanele co-interesate”.

Citeste si Republica penala de la Ploiesti. Cum „lucrau” la dosare sefii din Politie si Parchete cu Sebastian Ghita

Potrivit unui martor din dosar, folosindu-se de reteaua de influenta din parchete si politie, Sebastian Ghita i-a avertizat pe apropiati ai sai ca au telefoanele interceptate si sunt supravegheati ambiental.

„Alexe Razvan, pentru obtinerea unor date din ancheta si solutionarea in mod favorabil a cauzei in care era implicat, a apelat la Vlad Cosma, acesta la randul sau, solicitandu-i sprijinul deputatului Ghita Sebastian despre care stia ca are relatii apropiate atat cu procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Tudose Liviu Mihail, cat si cu seful I.P.J. Prahova, chestorul de politie Dosaru Viorel. Martorul arata ca, in urma discutiilor pe care Alexe Razvan si Vlad Cosma le-au purtat cu deputatul Ghita Sebastian, au aflat de la acesta ca sunt interceptati telefonic si supravegheati ambiental.(...) In acelasi context, arata martorul, Sebastian Ghita ar fi promis ca se va face tot posibilul pentru a afla si alte date concrete din dosar, la una dintre intalnirile dintre Alexe Razvan, Vlad Cosma si Sebastian Ghita, ultimul prezentand date certe despre obiectul dosarului, avand inclusiv informatia ca in dosar sunt cercetate si societati comerciale cu administratori de origine sarba”, se arata in referatul procurorilor.

Deputatul Sebastian Ghita are sapte capete de acuzare in noul dosar pentru doua infractuni de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis. Referitor la acuzatia de santaj, procurorii sustin ca parlamentarul l-ar fi constrans pe omul de afaceri Theodor Berna, patron al firmei Tehnologica Radion, sa incheie un contract in valoare de 500.000 de euro. “Ghita Sebastian i-a precizat lui Theodor Berna ca, daca doreste ca SC Tehnologica Radion SRL sa nu mai aiba probleme de imagine la postul de televiziune Realitatea TV, va trebui sa accepte incheierea unui contract fictiv cu SC Asesoft International SA - firma la care Ghita Sebastian Aurelian era actionar”, se arata in referat.

Citeste si Ponta le facea cadou functii oamenilor care ii dadeau lui Ghita informatii din dosare. Cum a organizat deputatul operatiunea „Salvati-l pe Mosu`!”

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.Stiri.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrosnciopnnls', {myMaster: 'lxmbQws6SDx04VMsAChHCPAF4nP.vt5NGR0QIS3LlRn.R7' }); Citeste si Ponta le facea cadou functii oamenilor care ii dadeau lui Ghita informatii din dosare. Cum a organizat deputatul operatiunea „Salvati-l pe Mosu`!” Citeste si Fostii sefi ai politiei si parchetului din Ploiesti au fost arestati in dosarul lui Sebastian Ghita Citeste si Republica penala de la Ploiesti. Cum „lucrau” la dosare sefii din Politie si Parchete cu Sebastian Ghita
Publicat de : ---
Data publicrii: 29 Mar 2016 - 05:26
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=53685&titlu=Cum_isi_asigura_Sebastian_Ghita_aobedientaa_sefilor_din_parchete_si_politie__aCu_o_puternica_sustinere__inclusiv_politica___oferea_o_abucatica_de_puterea_publicaa