Scandalul „BANI CONTRA LEGI”. Adrian Severin, condamnat la 3 ani si 3 luni CU EXECUTARE [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

UPDATE

. Severin: Hotararea este monstroasa in raport cu nevinovatia mea.Voi face apel

Adrian Severin, condamnat marti la trei ani de inchisoare cu executare de Inalta Curte de Casatie si Justitie, a calficat decizia instantei drept o hotarare "monstroasa" nu doar in raport cu "nevinovatia" sa, dar si in raport cu asteptarile fata de magistrati, precizand ca va face apel.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroyapjknnpoo', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' });

Severin spune, pe pagina sa de Facebook, ca a aflat din presa ca ICCJ a decis, in prima instanta, condamnarea sa in scandalul "Sunday Times" si, desi precizeaza ca nu cunoaste argumentele care au stat la baza sentintei, critica hotararea magistratilor. "Consider ca hotararea este monstroasa nu doar in raport cu nevinovatia mea dovedita si pe care o sustin cu tarie in continuare dar si in raport cu ceea ce este de asteptat ca niste judecatori romani sa faca pentru a nu pune pe umerii Romaniei povara unei rusini nemeritate. Aceasta este o noua pata pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a inceput printr-o farsa jurnalistica pare a se incheia printr-o farsa judiciara. Voi face apel si voi lupta pana la capat. Nimeni nu trebuie sa conteze pe lasitatea mea", scrie Severin pe Facebook.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, in septembrie 2013, el fiind acuzat de luare de mita si trafic de influenta in Parlamentul European. Procurorii DNA au sustinut in rechizitoriu ca, in perioada decembrie 2010-martie 2011, europarlamentarul Adrian Severin a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte si a votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, pe de alta parte.

La suma mentionata se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente.

Cele doua persoane erau jurnalisti britanici. In contextul acestor discutii, Adrian Severin le-a cerut celor doi suma de 12.000 de euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia Juridica, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta. In vederea incasarii sumei 12 000 euro, Severin a emis o factura pe care a trimis-o pe email uneia din cele doua persoane, arata procurorii DNA.

Imediat dupa izbucnirea scandalului, Adrian Severin a povestit, pentru gandul, cum a ajuns sa cada in aceasta "capcana" a jurnalistilor de la Sunday Times. In decembrie, "un tip si o tipa" i-au trimis un email: daca n-ar accepta o functie platita in calitate de consultant in consiliul de experti internationali ai firmei Taylor Jones Public Affairs.

Dupa ce Severin le-a raspuns ca e interesat, a urmat intalnirea. "Au venit apoi un tip si o tipa: Richard Calvert si Victoria Newell, amandoi directori la Taylor Jones. Mi-au dat cartile lor de vizita". L-am intrebat pe Adrian Severin daca, inainte de discutie, nu era normal sa verifice cu cine intra in afacere. "Ba da, am verificat. Isi facusera carti de vizita, aveau un site, numere de telefon... Am sunat si la numerele alea. Intotdeauna raspundea cineva - imi spunea ca ma cauta ei, ca Richard si Victoria sunt intr-o sedinta".

Au urmat intalniri, iar momentul-cheie a fost atunci cand s-a invocat "posibilitatea" depunerii unui amendament la o lege. Potrivit lui Adrian Severin, cei doi au spus inca de la inceput: "S-ar putea sa va rugam sa depuneti un amendament". Raspunsul lui Severin: "Vom vedea...

Adrian Severin n-a luat bani, pentru ca, dupa ce le-a facturat "lobbyistilor" 12.000 de euro pentru servicii de consultanta, editorul general de la The Sunday Times l-a sunat pentru a-i transmite ca a fost subiectul unei investigatii jurnalistice.

Adrian Severin a negat ca ar fi facut lobby, ci doar consultanta, "ceea ce e perfect legal". Care este diferenta? "Contractul de consultanta inseamna ca va dau un sfat despre cum trebuie sa procedati. Contractul de lobby inseamna ca ma duc in folosul dumneavoastra la un tert si-l determin sa faca un lucru", a raspuns eurodeputatul.

Citeste si CULISELE SCANDALULUI DIN PARLAMENTUL EUROPEAN. Adrian Severin a acceptat de la jurnalisti deghizati in lobbyisti 12.000 de euro pentru un amendament depus de Sebastian Bodu

 

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolaitgqdlpt', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' }); Citeste si Sosesc primii refugiati in Romania. Unde vor fi cazati si care este marea problema pe care autoritatile nu au rezolvat-o pana acum Citeste si Profesorul Severius Moldoveanu de la „Tudor Vianu” va fi cercetat disciplinar, iar tezele reevaluate Citeste si Profesor din Lugoj, anchetat pentru ca i-ar fi cerut favoruri sexuale unei eleve de 14 ani
Publicat de : ---
Data publicrii: 24 Feb 2016 - 04:33
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=52876&titlu=Scandalul_aBANI_CONTRA_LEGIa__Adrian_Severin__condamnat_la_3_ani_si_3_luni_CU_EXECUTARE