„Legea defaimarii”, respinsa. Dragnea: voi reinitia proiectul [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Dragnea a pus pe seama sistemului electronic problemele legate de decizia finala in cazul Legii Defaimarii

. "Din cauza acestui sistem o lege trece sau pica" a spus el, precizand ca, se pare, ca deciziile nu le mai iau parlamentarii, ci cartele electronice. "Nu vreau ca aceasta lege sa fie votata prin asa zise incalcari ale regulamentului", a mai spus Dragnea.

El i-a rugat pe cei din prezidiu sa constate ca legea a picat si a precizat ca va reinitia proiectul si se va ocupa personal ca atunci cand se voteaza, sa voteze oamenii, nu cartelele.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroyapjknnpoo', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' });

Legea defaimarii a starnit controverse miercuri in Camera Deputatilor, votul final asupra actului normativ fiind contestat, dupa ce initial s-a anuntat adoptarea proiectului. Ulterior, presedintele de sedinta, deputatul PSD Florin Iordache, a anuntat ca legea nu a intrunit conditiile pentru adoptare.

Deputatul UMDR Marton Arpad a atras atentia ca Legea Defaimarii asupra lipsei de cvorum.

„Legile ordinare trebuie sa treaca cu majoritatea deputatilor prezenti, ori la prezenta avem un numar cat mai mare decat cea care ar justifica la 152 de voturi „pentru”, este sub jumatatea celor prezenti. Au fost inregistrati peste 300 de prezenti. Verificati care este adevarul, dar daca numarul prezentilor inregistrati este corect, atunci aceasta lege nu a trecut”, a spus Marton Arpad.

Deputatul PSD Marian Neacsu a afirmat ca aparatul arata numarul prezentilor inregistrati pe hol si nu al celor prezenti in sala.

Liberalul PNL Eugen Nicolaescu a spus ca jumatate plus unu ar fi insemnat 159 de voturi „pentru”, precizand ca sunt mai putin cu 7 voturi decat numarul necesar ca legea sa treaca.

Nicolaescu a cerut presedintelui sa anunte si sa isi asume "votul real".

In final, presedintele de sedinta Florin Iordache a contabilizat prezenta din sala si votul deputatilor si a afirmat ca „legea nu a trecut”. "Prezenta in sala 315, voturi pentru 152, impotriva 105, abtineri 24. In consecinta, legea nu atrecut", a anuntat Florin Iordache.

Alina Gorghiu a luat cuvantul si i-a cerut lui Liviu Dragnea sa nu isi incurajeze colegii sa incalce regulamentul si sa insiste pe reluare votului.

"Domnul Dragnea, si-asa a a fost o lege cu foarte multe controverse la nivel public. Rugamintea este sa nu incurajati colegii din PSD sa incalce Regulamentul pentru ca este un lucru clar ca nu vreti sa ramaneti in istorie ca un presedinte care a repetat votul de o mie de ori in camera Deputatilor ca sa ii traca o lege. Va rog, fiti intelept", a declarat Gorghiu.

Gorghiu le-a mai cerut parlamentarilor sa intrerupa "aceasta sarada" si sa reia anuntul si sa precizeze ca votul nu a trecut.

 

 

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolaitgqdlpt', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' }); Citeste si Madalin Voicu se roaga de colegi sa il ''apere'' de DNA: Ar fi o „umilinta ingrozitoare" Citeste si Ciolos, in Senat: ANAF pune in aplicare o decizie a instantei. Libertatea de exprimare va fi aparata Citeste si Basescu, despre cazul Antena 3: Cred ca asistam la o farsa
Publicat de : ---
Data publicrii: 18 Feb 2016 - 05:09
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=52710&titlu=aLegea_defaimariia__respinsa__Dragnea__voi_reinitia_proiectul