Legea defaimarii, vot CONTROVERSAT in Camera Deputatilor, dupa ce initial s-a anuntat ADOPTAREA proiectului [1]

Deputatul UDMR Marton Arpad a atras atentia asupra faptului ca legea a fost votata in conditiile in care in sala nu era cvorumul regulamentar de lucru

. Rezultatul a fost, initial, de 152 voturi "pentru", 105 "impotriva" si 24 de abtineri.

Si deputatul PSD Florin Iordache a spus ca legea nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi considerata adoptata.

Deputatii urmeaza sa decida asupra procedurii.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

Deputatii s-au opus cererii de scoatere de pe ordinea de zi a Legii Defaimarii si nici nu au adus alte amendamente proiectului de lege, in timpul dezbaterii initiativei in Plenul Camerei Deputatilor.

Dezbaterea Legii Defaimarii a fost marcata doar de luarea de cuvant a deputatului PNL Gabriel Andronache, care a sustinut ca proiectul de lege trebuie respins pentru ca este neconstitutional.

"Legea defaimarii trebuie respinsa pentru ca nu este constitutionala (…), incalcand cel putin patru drepturi fundamenatele prevazute de Constitutia Romaniei: dreptul la viata privata, la libera exprimare, libertatea constiintei si dreptul la informare", a spus Gabriel Andronache.

"Dupa interventia ferma a societatii civile, a ambasadei SUA, a PNL, PSD a dat inapoi si a eliminat 50% din continutul proiectului de lege. Unde am ajuns? Suntem in fata unui proiect de lege, in continuare, cu continut neconstitutional", a mai afirmat liberalul.

Gabriel Andronache a mai spus ca initiatorul legii, Liviu Dragnea, a propus o lege ce instituia cenzura atat in spatiul public, cat si in cel privat. "Pana si Ilie Moromete ar fi putut fi sanctionat", a spus liberalul.

“Initiatorul a propus o lege ce instituia cenzura atat in spatiul public, cat si in cel privat”, a sustinut Gabriel Andronache, afirmand ca proiectul de lege instituie o politie a cultului care poate amenda orice cetatean din Romania.

“Pana si Ilie Moromete ar fi putut fi sanctionat”, a spus liberalul.

Legea defaimarii, initiata de Liviu Dragnea, ar urma sa intre miercuri la votul final al plenului Camerei Deputatilor. Legea a fost modificata luni, fiind eliminate definitia defaimarii si sanctiunile prevazute pentru aceasta, dupa ce actul normativ a fost criticat. Camera Deputatilor este for decizional.

Citeste si: Liderul UDMR despre legea defaimarii: Se poate, daca nu ai alta treaba, sa scrii un astfel de proiect Citeste si: Dragnea sustine ca Legea defaimarii nu va mai cuprinde nicio sanctiune. Gorghiu: Inteleg ca da inapoi, desi trei zile a tinut stindarul defaimarii sus Citeste si: Ambasadorul SUA, despre LEGEA DEFAIMARII: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare. Dragnea: Voi depune noi amendamente

 


Publicat de : ---
Data publicrii: 18 Feb 2016 - 05:09
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=52691&titlu=Legea_defaimarii__vot_CONTROVERSAT_in_Camera_Deputatilor__dupa_ce_initial_s_a_anuntat_ADOPTAREA_proiectului