Ungaria pregateste mobilizarea armatei pentru a-i opri pe refugiati la frontiera. Soldatii fac deja exercitii la granita cu Serbia [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

 Mobilizarea armatei in actuala situatie de criza privind imigratia este "necesara si constitutionala", argumenteaza Lajos Kosa, un deputat din cadrul partidului de guvernamant din Ungaria, Fidesz, in contextul in care Parlamentul ungar va dezbate un proiect in acest sens, relateaza MTI

.

"Mobilizarea armatei are rolul de protejare a populatiei", a explicat Lajos Kosa dupa o sedinta a Comisiei pentru Aparare din Parlamentul Ungariei.

"Si alte state, precum Austria, Cehia, Danemarca si Slovacia, au recurs la ajutorul armatelor proprii. Spre deosebire de ceea ce sustin socialistii si liberalii, militarii nu vor impusca imigranti la frontiera", a subliniat deputatul Fidesz. Adam Mirkoczki, un reprezentant al formatiunii nationaliste Jobbik, a exprimat sustinere pentu aceasta initiativa, subliniind ca necesitatea mobilizarii armatei este "evidenta".

Parlamentul Ungariei va dezbate o motiune care prevede mobilizarea armatei in contextul crizei imigrantilor extracomunitari.

Citeste si GESTUL SOCANT al unei jurnaliste din Ungaria, in mijlocul imigrantilor. „Contractul ei de munca a fost reziliat imediat!”

Danemarca opreste trenurile si inchide autostrada

Politia daneza a oprit miercuri trenurile ce soseau din Germania in cadrul unui demers de a inregistra si controla afluxul de solicitanti de azil si imigranti care doresc sa ajunga in Suedia, relateaza DPA, AFP si Reuters.

Compania feroviara daneza DSB a anuntat ca a suspendat, la ordinul politiei, toate legaturile cu Germania, dupa refuzul a sute de imigranti de a cobori din trenuri. ”Politia ne-a cerut sa facem acest lucru”, a indicat un purtator de cuvant al DSB.

Politia daneza a inchis miercuri si autostrada ce face legatura intre Danemarca si Germania dupa ce aproximativ 300 de refugiati, intre care copii, au tranzitat teritoriul danez.

Multi refugiati vin din Germania in Danemarca pentru a ajunge in Suedia, care are una dintre cele mai deschise politici din Europa fata de solicitantii de azil. Multi dintre ei au refuzat sa se inregistreze in Danemarca, unde guvernul de centru-dreapta a taiat ajutoarele sociale pentru refugiati.

Potrivit politiei daneze, aproximativ 200 de refugiati aflati in trei trenuri care sosisera din Germania au refuzat sa coboare din vagoane in orasul danez Rodby, temandu-se ca fiind inregistrati de politie ar putea fi fortati sa solicite azil mai degraba in Danemarca decat in Suedia.

Germania si Suedia s-au aflat printre principalele destinatii pentru cei care doresc sa depuna cereri de azil, in timp ce Danemarca a introdus in ultimii ani restrictii mai dure.

Parlamentul danez a aprobat saptamana trecuta taierea ajutoarelor sociale pentru noii refugiati in cadrul demersului guvernului de a face tara mai putin atractiva pentru solicitantii de azil. Luni, guvernul danez a plasat anunturi in trei ziare libaneze prezentand masurile luate. De duminica, cel putin 1.500 de persoane au sosit din Germania in cadrul unor grupuri care incearca sa se refugieze in Europa, o mare parte din cauza conflictelor din Siria si Irak.

Noile cote de distribuire ale refugiatilor, Romania urmeaza sa primeasca 6.351

Comisia Europeana (CE) a prezentat un nou pachet de propuneri in vederea gestionarii afluxului de refugiati si imigranti care ameninta sa copleseasca resursele si coeziunea Uniunii Europene (UE).

 Comisia vrea sa redistribuie 120.000 de azilanti din Grecia, Ungaria si Italia, pentru a usura povara acestor state UE aflate in prima linie a crizei migrantilor. Acest numar se adauga primei propuneri, de primire a 40.000 de azilanti din Grecia si Italia.

Comisia propune redistribuirea in alte state membre a 54.000 de persoane din Ungaria, 50.400 din Grecia si 15.600 din Italia. Pe baza datelor actuale, cei mai multi sunt sirieni si irakieni.

Distribuirea catre celelalte state este propusa printr-un sistem obligatoriu de cote. Potrivit propunerii Comisiei, cei mai multi azilanti urmeaza sa revina Germaniei (31.443), Frantei (24.031), Spaniei (14.931), Poloniei (9.827) si Olandei (7.214).

Romania urmeaza sa primeasca in total 6.351.

Citeste si Ponta spune ca Romania poate asigura 1.786 de locuri pentru imigranti, de aproape patru ori mai putin decat cerintele UE

Comisia propune sa se creeze un "mecanism structurat de solidaritate" care sa fie declansat in eventualitatea unor noi crize migratorii, in vederea distribuirii solicitantilor de azil, fara sa mai fie aprobate masuri de urgenta de fiecare data.

Propunerea Comisiei prevede o "clauza de solidaritate", care ii va permite unui stat membru UE care nu poate prelua azilanti - din "motive justificate si obiective precum un dezastru natural" - sa contribuie la bugetul UE cu pana la 0,002 din PIB.

Statele UE din Europa Centrala urmeaza sa lupte impotriva acestui mecanism. Cehia, Ungatia, Polonia si Slovacia au avertizat saptamana trecuta ca o "cota obligatorie si permanenta in vederea unor masuri de solidaritate ar fi inacceptabila".

Lista tarilor sigure

Comisia vrea sa intocmeasca o lista de tari de origine sigure, ai caror cetateni sa nu poata sa ceara azil in Uniunea Europeana. Ideea este ca lista sa faciliteze trimiterea inapoi a imigrantilor "economici", care nu se califica pentru a obtine protectie internationala, si sa se acorde prioritate persoanelor care fug din calea unor razboaie dn tari ca Siria.

Potrivit propunerii Comisiei, Albania, Bosnia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia si Turcia urmeaza sa fie incluse pe lista. Toate sunt candidate sau potentiale candidate la aderarea la UE.

Dreptul fundamental la azil ramane valabil pentru cetateni din aceste tari, in cazul in care este justificat. Insa o tara scoasa de pe lista va insemna "pierderea sanselor acesteia de a adera la UE", a avertizat Juncker.

Citeste si Comisia Europeana propune COTE OBLIGATORII pentru redistribuirea refugiatilor. Romania urmeaza sa primeasca in total 6.351 Citeste si GESTUL SOCANT al unei jurnaliste din Ungaria, in mijlocul imigrantilor. „Contractul ei de munca a fost reziliat imediat!”
Publicat de : ---
Data publicrii: 11 Sep 2015 - 06:07
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49484&titlu=Ungaria_pregateste_mobilizarea_armatei_pentru_a_i_opri_pe_refugiati_la_frontiera__Soldatii_fac_deja_exercitii_la_granita_cu_Serbia