Conducerea SRR acuzata de politie politica [1]

Ziaristii de la postul public de radio au prezentat ieri, la GDS, o lista cu persoane angajate ale radioului public, banuite ca au fost ofiteri ai politiei politice sau ca sunt posibile surse ale unor servicii paralele de informatii puse in slujba PSD.

Totodata jurnalistii au mai facut publice si numele unor "propagandisti si/sau informatori". Lista, care a fost prezentata de Bogdan Radulescu, va fi inaintata astazi CNSAS, urmand ca aceasta institutie, alaturi de Comisia parlamentara de control a activitatii SRI si SIE sa se pronunte asupra veridicitatii informatiilor prezentate de redactorii Initiativei.


Lista indezirabililor
Prima lista referitoare la "fostii ofiteri inca activi care au facut politie politica" cuprinde nume precum Victor Ionescu (redactor sef la Camera Stirilor); Stefan Ciochinaru (director Antena Bucurestilor); Dan Dumitrescu (fost secretar de redactie la Radio Romania International si directorul agentiei Rador); Carol Marinescu (redactor sef al redactiei civice), Viorel Popescu (director canal Radio Romania Actualitati), Mircea Rucareanu (redactor sef la sectia Partide) si Doru Vasile Ionescu (director al Radio Romania Actualitati). Printre "posibilele surse paralele ale unor servicii de informatii" se afla Dragos Seuleanu (director SRR), Simina Bota (seful retelei de corespondenti externi), Nicu Popescu (seful retelei de corespondenti interni) si Dan Preda (director Rador) - ultimii doi fiind, dupa spusele jurnalistilor, "surse pentru cadre DIA - Departamentul de Informatii al Armatei, iesite la pensie, active in sustinerea PSD in mass-media". pe langa acestia, ziaristii au mai mentionat si numele lui Dragos Amihaiesei (angajat la protocol, fiul generalului care se ocupa de protectia informativa a lui Adrian Nastase). In "lista cu propagandisti si/sau informatori", redactorii au mentionat numele lui Constantin Oprisiu (sef de tura Radio Jurnal), Ioan Marinescu (redactor sef al SRR); Ioan David; Anca Barbulescu si Mihaela Dobos.


Presiunile lui Vadim
Redactorul Cerasela Radulescu a mentionat ca liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor "facea foarte des presiuni in redactie pentru a-i intra stirile in jurnale". Totodata, jurnalistii de la Radio au dezvaluit ca, Dragos Seuleanu a promis intr-o discutie avuta cu Bogdan Hossu(presedintele Cartelului Alfa) ca renunta sa-i mai dea in judecata pe protestatari cu conditia ca acestia sa accepte o ancheta in radio realizata de Comisiile parlamentare de cultura si de abuzuri. "Daca aceasta cercetare se va face doar la etajul sase al Senatului - acolo unde isi are cabinetul Adrian Paunescu - atunci aceasta ancheta nu-si mai are rostul", au comentat protestatarii.


Cereri la CNSAS
In urma conferintei de presa, conducerea radioului a anuntat, printr-un comunicat, ca mai multi membri din conducerea SRR au depus la CNSAS cereri in vederea cercetarii acestor acuzatii. Semnatarii cererilor au fost Dragos Seuleanu, Mihaela Dobos, Stefan Ciochinaru, Dan Constantin Preda, Nicu Ion Popescu, Simina Botar, Mircea Ion Rucareanu si Victor Ionescu.


Roxana ANDRONIC
Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 21 Ian 2005 - 09:10
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=452&titlu=Conducerea_SRR_acuzata_de_politie_politica