EXCLUSIV: Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele, Sturdza, nu. Dosarul retrocedarilor ilegale este la final - STENOGRAME: Numele de cod din dosar/ Ce sfat i-a dat Hrebenciuc lui Adrian Nastase [1]

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut doar partial faptele de coruptie de care este acuzat de procurorii DNA Brasov, in dosarul privind retrocedarea ilegala, in favoarea lui Gheorghe Paltin Sturdza, a peste 43

.000 de hectare de padure, se arata in ultimul referat cu propunerea de prelungire a masurilor preventive luate fata de persoanele inculpate in acest caz, document obtinut de MEDIAFAX.

In documentul citat, anchetatorii arata ca, "fiind audiati, inculpatii Hrebenciuc Viorel, Hrebenciuc Andrei, Adam Ioan, Bengescu Dan Costin au recunoscut in parte savarsirea infractiunilor de care sunt acuzati".

"Paltin Gheorghe Sturdza nu a recunoscut savarsirea vreunei infractiuni. Adam Ioan a formulat denunt in prezenta cauza, prin care a aratat ca i-a oferit mita judecatorului Ordog Lorand Andras pentru obtinerea deciziei 231/2012 a Tribunalului Covasna. Kadas Iosif, Poenaru Janica si Iacob Sorin Ioan nu au recunoscut comiterea faptelor de care sunt acuzati", au scris procurorii DNA in referatul citat.

Anchetatorii au mai aratat ca, de la data solicitarii ultimelor prelungiri sau de la data luarii masurii arestului preventiv fata de judecatorul Andras Lorand Ordog, s-au analizat si exploatat mediile de stocare a datelor informatice, au fost audiati mai multi martori si inculpati, s-au transcris convorbiri telefonice si ambientale ridicate de la Gheorghe Paltin Sturdza, cu ocazia perchezitiei domiciliare din 15 octombrie 2014. De asemenea, inculpatii au fost fie confruntati, fie pusi sa reconstituie unele etape din parcursul infractional, iar in dosar s-a dispus extinderea urmaririi penale pentru senatorul Tudor Chiuariu.

Procurorii au instituit sechestrul asigurator pe bunurile mobile si imobile ale celor cercetati in dosar si au cerut declasificarea MSN (MicroSoft Network - n.r.) in cazul unora dintre inculpati.

Anchetatorii au mai aratat in referat ca volumul datelor informatice din dosar care trebuie verificate este urias, de peste 10.000 de gigabytes, respectiv 10 terabytes, si ca trebuie sa ii duca in teren pe Paltin Sturdza si Gabriela Zaharia, "pentru a indica locul in care au fost cu Adam Ioan, in apropierea locuintei inculpatului Ordog Lorand Andras".

Dupa finalizarea acestor etape, procurorii vor redacta rechizitoriul si vor transmite dosarul instantei supreme, pentru a fi repartizat unui complet de judecata.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca dosarul este in curs de finalizare si s-a cerut prelungirea masurilor preventive fata de cei cercetati doar pentru 15 zile, intrucat anchetatorii au considerat ca perioada este suficienta pentru a finaliza ultimele acte de urmarire in dosar. Printre aceste acte procedurale ar fi: analizarea documentelor si inscrisurilor ridicate cu ocazia perchezitiilor din 15 si 21 octombrie 2014, analizarea corespondentei electronice sau redarea tuturor inregistrarilor audio-video facute de Paltin Sturdza.

In 10 ianuarie, procurorii au cerut instantei supreme prelungirea cu 15 zile a masurilor preventive pentru Andrei Hrebenciuc, Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Ordog Lorand Andras, Janica Poenaru si Sorin Ion Iacob. Anchetatorii nu au solicitat la acel moment si prelungirea masurii arestului preventiv in cazul fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc, al carui mandat expira in 26 ianuarie.

In urma deciziei instantei, a fost prelungita masura arestului prenventiv pentru Bengescu (pana in 29 ianuarie), Kadas (pana in 29 ianuarie), Ordog (pana in 30 ianuarie), Adam (pana in 2 februarie), Sturdza (pana in 5 februarie) si arestul la domiciliu pentru Iacob (pana in 29 ianuarie), Poenaru (pana in 29 ianuarie) si Andrei Hrebenciuc (pana in 4 februarie).

Numele de cod din dosarul retrocedarilor ilegale: Hrebenciuc era "Spitalul", dosarele - "placinte", iar aranjamentele - "internari"

Numele de cod pe care inculpatii din dosarul retrocedarilor ilegale il foloseau cand vorbeau despre Viorel Hrebenciuc era "Spitalul", la dosare se referau cu termenul de "placinte", instantele sau complete de judecata erau "clinici" iar aranjamentele judiciare erau denumite "internari", potrivit DNA

Anchetatorii DNA arata, intr-un document recent transmis instantei supreme si obtinut de MEDIAFAX, ca "din declaratia inculpatului Sturdza Paltin Gheorghe si din cuprinsul agendelor personale ale acestuia, rezulta ca membrii grupului infractional aveau un limbaj codificat si ii spuneau lui Hrebenciuc Viorel, SPITALUL".

In acest sens anchetatorii anticoruptie dau drept exemplu magistratilor ICCJ o convorbire telefonica din 12 decembrie 2013 intre Sturdza si deputatul Ioan Adam, despre problema stramutarii (dosarului de retrocedare):

"Strudza Paltin Gheorghe: Nu ma intereseaza, ca SPITALUL nu face nimic. Nu ma intereseaza.

Ioan Adam: Ma rog, lasa-i! E treaba mea, nu-i treaba ta!".

Anchetatorii redau o alta discutie relevanta pentru caz dintre sotii Adam in care Roxana Adam, judecatoare, ii divulga sotului ei o serie de informatii de la nivelul instantei la care lucreaza, acesta fiind interesat de aranjarea dosarului de retrocedare.

"In 3 februarie 2014, la ora 11:14, Anca Roxana Adam l-a informat pe sotul ei, in mod codificat (n.n. - folosind, in mod vadit, un limbaj specific infractional, de natura a conspira mesajele transmise) ca a discutat cu judecatorul (doctorul/directorul) de la Tribunalul Sibiu pentru dosarul nr.2209/119/2013 - insa s-a trezit «cu o placinta» deoarece termenul ce urma sa se stabileasca era data de 20 sau 27 martie 2014" arata procurorii, adaugand ca, "in acest context, Ioan Adan a insistat pentru obtinerea unui termen si mai apropiat, solicitare considerata de sotia sa ca «nerealista», aceasta justificand prin faptul ca nu este/nu se poate invoca nicio urgenta a cauzei".

In plus, arata anchetatorii, Roxana Adam a indicat ca nici solicitarea unei audiente la nivelul conducerii Tribunalului Sibiu nu ar avea efectul scontat, intrucat in luna februarie 2014 nu se mai pot acorda termene, respectiv "nu se mai fac internari":

"ADAM ANCA-ROXANA: M-am trezit cu o placinta. ADAM IOAN: Vai de mine! No asta-i de pomina, pai ziceai ca-i tocma vara. ADAM ANCA-ROXANA: Nu, nu are zi. ADAM IOAN: Pai da... A, credeam ca e pa strada... ta.. ADAM ANCA-ROXANA: Nu, nu-i stabilita ziua de plecare. ADAM IOAN: Pai nu aia... pai asta era ideea ca asteapta cu nerabdare sa vada cand se duce, cand il programeaza la spital, la operatie. Era... era cu sufletu' la gura. ADAM ANCA-ROXANA: 20 sau 27 martie. ADAM IOAN: Ma asa... ma rog era cu sufletu' la gura ca... ca el vrea sa faca reprogramare dupa aia sa se duca la directorul spitalului sau sa se duca la cine dracu... ADAM ANCA-ROXANA: Nu, nu, nu atuncea... nu. Nu pentru ca... ADAM IOAN: Si spitalu' nu-l poate programa mai repede, macar mai repede un pic? ADAM ANCA-ROXANA: Nu poate pentru ca daca-i stabileste regim preferential te-a facut praf ADAM IOAN: Pai nu-i vorba de regim, da da-l dracu de director. ADAM ANCA-ROXANA: N-ai, n-ai, n-ai cum, n-ai cum ca te face praf, te canta pana la minister. ADAM IOAN: Nu ma da nu-i nimic... ADAM ANCA-ROXANA: Tocmai ca nu este, nu exista nici o urgenta, daca omu' trebuia operat era alta poveste, da nu e urgenta la asa ceva. In conditiile in care... ADAM IOAN: Poate totusi... ADAM ANCA-ROXANA: ... tara-i in foamete. ADAM IOAN: ... poate gaseste domnu' director asta, medicu' asta, directoru' asta, poate gaseste o solutie sa dea macar mai repede un pic ma cu vreo saptamana, doua dracului. ADAM ANCA-ROXANA: Mai repede cu o saptamana, doua inseamna decapitarea directorului. ADAM IOAN: Asta-i de toata pomina, tara asta nu mai are leac ma, sa mor eu. 20 ai zis? ADAM ANCA-ROXANA: 20 sau 27. ADAM IOAN: 20 ... 27 .... Doamne fereste. 20 martie, na ce dracu sa... Na, hai treaba lui ce sa-i fac sa... si n-are nici o sansa sa se duca cu... in audienta cu cerere de... sa-l puna mai in fata. ADAM ANCA-ROXANA: Pai nu are cum, nu are cum pentru ca in luna februarie nu se pot face internari. ADAM IOAN: Doamne fereste-ma.".

Anchetatorii mai dovedesc modul codat in care discutau cei din acest dosar cu agendele lui Paltin Sturdza in care acesta notase despre o vizita la "clinica". In data de 9 iunie 2010, cand a fost inregistrat recursul la Tribunalul Covasna, Sturdza si-a notat in agenda urmatoarele: "Adam a chemat si a spus ca la «clinica» nu e asa de rau".

"Astfel cum rezulta din mai multe interceptari telefonice aflate la dosarul cauzei, prin «clinica» se intelege instanta, in context fiind vorba despre Tribunalul Covasna", se arata in documentul anchetatorilor.

Hrebenciuc, lui Adam: L-am sfatuit pe Nastase sa-si ia un om de afaceri si sa faca deal-uri

Hrebenciuc le spunea lui Sturdza si Adam ce sfat i-a dat lui Adrian Nastase dupa ce acesta din urma i-a luat un "deal" si l-a dat altui coleg de partid, respectiv sa isi ia parteneri de afaceri cu care sa faca "deal-uri", iar cu restul sa fie "cel mai curat om din lume", potrivit unor interceptari.

Intr-un document transmis recent instantei supreme de DNA in dosarul retrocedarilor ilegale si obtinut de MEDIAFAX, anchetatorii redau pe larg o inregistrare ambientala a unei discutii dintre Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc si Paltin Sturdza.

In timpul discutiilor despre situatia dosarului de retrocedare al lui Paltin Sturdza, Viorel Hrebenciu le-a povestit, intre altele, interlocutorilor sai cum si-a inceput cariera politica si ce l-a sfatuit pe Adrian Nastase la finalul lui 2002.

"Hrebenciuc: Eu sunt de 20 de ani in politica, de dupa '90, asa, s-au spus toate prostiile despre mine, dar pana la urma, daca stam sa ne uitam nu s-a dovedit absolut nimic. Si n-am fost chemat niciodata niciunde, dar n-am niciun fel de probleme, stau de vorba cu oricine si nu mi-e frica pentru ca n-am…, hai sa va spun si de ce n-am probleme, ca sa ma intelegi exact, e o discutie cu Nastase, ca e la moda astazi, da. Eu lucrez cu Nastase din '94, si va si spun ca-n '92, eu l-am pus seful Camerei Deputatilor, ca eu eram consilierul lui Iliescu… lui Iliescu '92, si eu stiu exact in 15 august '92, cand l-am lamurit pe Nastase la Iliescu la Predeal sa vina pe liste la noi, ca nu vroia sa vina aici, mergea in partea cealalta.

Adam: Asa e, asa e.

Hrebenciuc: Nu conteaza asta. Castigam alegerile, ne-am pregatit din '98 in 2000 perfect, niciodata nu s-a pregatit o guvernare, cum am pregatit-o noi atuncea, doi ani de zile.

Adam: Aia din '90-2000.

Hrebenciuc: A mers perfect, adica noi in prima zi, atuncea am dat 22 de hotarari de guvern de reorganizare a ministerelor, acuma dupa cinci luni nu le avem inca.

Adam: Da, da. Era totul pe masa, era in sertar.

Hrebenciuc: Acuma-i talmes balmes, nu se compara, nu, asa... Si prieten foarte bun cu el, nu va spun ca aveam si anumite deal-uri, foarte.. eu tot timpul le faceam, cand eram in opozitie, si aveam o singura pretentie, cand vin la putere, deal-ul, care-l duc din opozitie sa continue, in rest nu ma intereseaza nimic si nimeni, asa. Normal cu Adrian, fiind prieten i-am spus. In 2002 imi taie deal-ul si da credit altui coleg de-al meu din guvern. El a crezut ca sunt foarte suparat, si am avut o discutie cu el in octombrie 2002, si am zis, ma Adrian, nu sunt suparat deloc, dimpotriva eu sunt bucuros ca mi-ai luat o chestiune de pe creier, pentru ca tu ai inceput sa faci presiuni foarte mari, nu stiu cati bani vrei sa faci tu, tu stii, eu nu stiu, dar eu, daca as fi in locul tau, uite cum as face: mi-as lua un partener doi, oameni de afaceri mari si foarte seriosi, cu care as face niste deal-uri, iar cu restu' sunt cel mai curat om din lume, pentru ca sunt prim ministrul acestei tari.

Adam: Si deal inseamna lucru curat, si auzi deal inseamna lucru curat".

In cadrul acelorasi discutii Hrebenciuc le prezinta celor doi propriul sau "deal", respectiv acumularea de teren pe care ulterior sa faca livezi prin prisma unor programe europene si critica inspiratia nefasta a unor persoane cercetate pentru evaziune fiscala ce si-au depus banii in conturile bancilor din Cipru.

"... Hrebenciuc: Numa' putin! Si zic, hai sa-ti spun de ce fac... iti spun treaba asta, eu m-am uitat ce s-a intamplat in toate tarile din Europa de Est, care au intrat in NATO si in Uniunea Europeana inaintea noastra, ca eram in situatia asta, erau oamenii mult mai avansati decat noi, si am observat urmatorul lucru, toti ministrii care s-au ocupat de privatizare in toate tarile au fost arestati, si-n Polonia, si-n Cehia, si-n Ungaria. Bun, deci astia au fost arestati, toate guvernele, care au facut privatizari, si tot ce au facut pe acolo, zic, ma oare de ce se intampla treaba asta? Pai sa-ti spun... i-am spus si de ce, domne, cand trebe sa fim in NATO si-n Uniunea Europeana, marile... ? transnationale... o sa trebuiasca sa gaseasca terenul gol. Oameni de afaceri care au castigat bani, au intrat toti prin puscarii sau au probleme cu legea, in toate tarile, nu eram noi... E clar ca se va intampla si la noi treaba asta, vine valul si la noi. Pai vreau ca valul ala sa ma gaseasca... sa fac, sa n-am probleme, ma, si cand o trece valul, o sa ridic capu' si-o sa incerc sa ma apuc sa fac niste treburi serioase. Valul a trecut, domnnu' Sturdza, deci acuma imi pot permite, avem reguli clare, Uniunea Europeana, suntem membri in Clubul celor 27 -28 de la 1 iunie, e altceva, nu mai merge cu porcarii, nu mai tine, gata, s-a inchis. Cine a facut evaziune si nu l-a prins nimeni, sa fie sanatos, si s-a si dovedit ca asa cum au venit banii, asa i-au si cheltuit, ca n-au avut creier.

Adam: I-au pus in CIPRU, ha, ha, ha !

Hrebenciuc: Sunt idioti, sunt idioti !

Sturdza: In loc sa-i puna in Romania, i-a pus in Cipru, ce bine i-au pedepsit!

.....

Hrebencuc: Si acuma ma apuc, cumpar pamant sa fac livezi super intensive, ca vor fi programe europene foarte mari pe chestia asta, fac chestiuni de astea, ca eu tot timpu am construit, n-o sa vedeti... ca eu vin tot timpu de la Greenfield si iese ceva, ramane ceva in urma mea, asta sunt, asa. Si asta-i si contextu', in care stam de vorba, ca daca se intampla ceva aiurea...".

DNA: Relatia Adam-Hrebenciuc "mai degraba una specifica cumparator-traficant de influenta"

DNA caracterizeaza relatia dintre Hrebenciuc si colegul sau de partid, deputatul Ioan Adam, drept una "specifica cumparator - traficant de influenta", aratand ca Adam il tragea la raspundere Hrebenciuc cand nu-si respecta promisiunile, potrivit unui document obtinut de MEDIAFAX.

Anchetatorii DNA concluzioneaza, intr-un document transmis recent instanei supreme si obtinut de MEDIAFAX, ca Viorel Hrebenciuc avea influenta asupra Romsilva, dar ca, la randul sau, era tras la raspundere de colegul sau din PSD, Ioan Adam, atunci cand nu-si respecta promisiunile sau apareau probleme in aranjamentele lor.

"Imprejurarea ca inculpatul Adam Ioan cunostea despre existenta contractului dintre Paltin Gheorghe Sturdza, Bengescu Dan Costin si Hrebenciuc Viorel (prin SC Resedinta Varstnicilor SRL) rezulta din aceea ca Adam Ioan il tragea efectiv la raspundere pe Hrebenciuc Viorel atunci cand nu-si respecta promisiunile sau cand apareau probleme (contestatii ale Directiei Silvice Bacau/Romsilva etc), aceasta relatie nefiind una colegiala, ci mai degraba una specifica unui cumparator-traficant de influenta", noteaza anchetatorii in documentul citat.

Aceasta concluzie, scriu procurorii, "se poate deduce si din declaratia suspectului Mergeani Nicolae care, la randul sau, a fost luat la intrebari de catre Adam Ioan pe marginea acelorasi teme".

"Influenta lui Hrebenciuc Viorel asupra Romsilva si faptul ca a solicitat sa nu se mai faca noi actiuni in instanta este confirmat si de imprejurarea ca Adam Craciunescu, directorul general al Romsilva, ii solicitase anterior unui angajat, Butnaru Viorel, sa dea declaratie scrisa in sensul ca nu mai are noi documente care sa stea la baza unei cereri de revizuire", mai noteaza anchetatorii in documentul transmis intantei.

Ei arata ca "aceste aspecte sunt confirmate prin SMS-ul trimis de Hrebenciuc Viorel inculpatului Bengescu Dan Costin in data de 3 octombrie 2013: Am rezolvat ! Butnaru a dat declaratie scrisa ca nu mai are alte inscrisuri".

Hrebenciuc, surprins de implicarea lui Chiuariu in retrocedari. Adam, impresionat de onorariul lui

Hrebenciuc a fost surprins sa constate ca Tudor Chiuariu ar fi fost implicat in retrocedarile ilegale de paduri, in timp ce deputatul Ioan Adam era impresionat de onorariul fix de 2 milioane de euro perceput de casa de avocatura a senatorului de la Paltin Sturdza, potrivit unui document al DNA.

Intr-un document trimis recent de DNA la instanta suprema si obtinut de MEDIAFAX, se arata ca, desi hotararea judecatoreasca de retrocedare a padurii in favoarea lui Paltin Sturdza era deja obtinuta si nu mai era foarte multa nevoie de consultanta juridica, casa de avocatura a parlamentarului Chiuariu Tudor a incheiat un contract de asistenta juridica cu Sturdza, prin mandatar Varga Ioan Gheorghe, in cuantum de 2.000.000 euro onorariu fix, onorariu apreciat de catre Adam Ioan ca fiind "exceptional".

"Apreciem ca angrenarea lui Chiuariu Tudor in aceasta cauza de catre Varga Ioan Gheorghe si Calugar Daniel Constantin nu a fost intamplatoare, ci s-a facut ca urmarea faptului ca acesta era un membru marcant al PNL si coleg de partid cu prefectul judetului Bacau din acea perioada, Serban Claudiu Octavian", noteaza procurorii in documentul citat.

In pluc, Varga a organizat o intalnire intre Paltin Sturdza si Chiuariu, la Slanic Moldova, in casa primarului acestei localitati, Andrei Serban, mai spun anchetatorii.

In acelasi document este redata si o discutie intre Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Paltin Sturdza, din care reiese ca cel dintai a fost surprins sa afle de cooptarea lui Chiuariu.

"Hrebenciuc: Nu stiu ce a facut, ca avea pana la 31 martie, ca eu am patit urmatoarea chestiune, venea Chiuariu la mine acasa la Slanic-Moldova, dar eu nu l-am intrebat ce cauta acolo. Ha, ha... Pai da e, era cu primarul, n-aveam nici o problema cu el. Ca acuma eu sa-mi dau seama ca ei de fapt umblau pentru... Varga avea de dvs. ... aaa... hartie, si eu nu mai intelegeam nimica. Sturdza: Dar au incheiat raporturile. Hrebenciuc: Adam imi spunea ca e o chestie, Va... il vad pe Chiuariu in partea aialalta. Ba, ce-i aicia? Ca i-am si spus, vezi ca e Chiuariu. Adam: Nu. S-a incheiat. Hrebenciuc: N-am stiut. Pe urma am vazut ca s-a incheiat la 31 martie si ...... l-am dat pe mana avocatilor din Bucuresti pe Varga si ai mei mi-au spus Sefu’, lasati-l pe om, ca nu e... nu-l cunosc pe om, dar eu spun ce mi-au spus avocatii mei. Adam: Da, da, da., n-a facut nimic.... Sturdza: Corect. Pentru ca el s-a laudat ca vine cu bani, ca face, ca drege, n-a facut nimic..."

Procurorii mai noteaza in documentul citat ca, in data de 13 iunie 2013, Paltin Georghe Sturdza a avut o intalnire cu Viorel Hrebenciuc Tudor Chiuariu, notandu-si in agenda ca s-a cazut la o intelegere, "facandu-se probabil referire la imprejurarea ca Viorel Hrebenciuc l-a convins pe Chiuariu Tudor sa nu se mai implice in chestiunea padurilor".

Citeste si: DNA: Chiuariu, acuzat ca a cerut 3 milioane de euro pentru ca Paltin Sturdza sa primeasca 6.000 ha padure Citeste si: EXCLUSIV - Numele de cod din dosarul retrocedarilor ilegale: Hrebenciuc era "Spitalul", dosarele - "placinte", iar aranjamentele - "internari" Citeste si: EXCLUSIV - Hrebenciuc, lui Adam: L-am sfatuit pe Nastase sa-si ia un om de afaceri si sa faca deal-uri Citeste si: EXCLUSIV - DNA: Relatia Adam-Hrebenciuc "mai degraba una specifica cumparator-traficant de influenta"

Dosarul in care vor fi judecati Hrebenciuc, Adam si Sturdza vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani. Grupul infractional ar fi fost constituit in aprilie 2013, de Viorel Hrebenciuc, impreuna cu Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza si Dan Costin Bengescu, care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor. Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Gheorghe Paltin Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.

Din 10 ianuarie este cercetat in dosar si senatorul Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei, in cazul caruia procurorii DNA Brasov au luat masura controlui judiciar, pana in 8 februarie, pentru trafic de influenta si spalare de bani. Initial, procurorii i-au adus la cunostinta ca este acuzat ca ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane de euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica. Chiuariu ar fi discutat sa intervina la functionari de la Comisia Judeteana de aplicare a legilor fondului funciar din Prefectura Bacau, RNP Romsilva - Directia Silvica Bacau si Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bacau, "cu scopul de a-i determina pe acestia fie sa urgenteze, fie sa-si indeplineasca in mod defectuos (ex. sa nu exercite actiuni in justitie) atributiile de serviciu privind punerea in executare a unei decizii a Tribunalului Covasna".

In 15 ianuarie, procurorii au extins urmarirea penala in cazul lui Tudor Chiurariu, acuzandu-l ca i-a cerut trei milioane de euro lui Gheorghe Paltin Sturdza, pentru a obtine pentru acesta din urma, prin traficarea influentei asupra unor functionari din judetul Bacau, un teren de aproximativ 6.000 de hectare de padure.

In dosarul retrocedarii sunt urmariti penal si senatorii Dan Sova si Ilie Sarbu, precum si directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu.


Publicat de : ---
Data publicãrii: 19 Ian 2015 - 05:53
 

Link ºtire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43234&titlu=EXCLUSIV__Hrebenciuc_si_a_recunoscut_partial_faptele__Sturdza__nu__Dosarul_retrocedarilor_ilegale_este_la_final___STENOGRAME__Numele_de_cod_din_dosar/_Ce_sfat_i_a_dat_Hrebenciuc_lui_Adrian_Nastase