Deputatii UDMR si PRM sufera de stres accentuat



Deputatii UDMR si PRM au sustinut, miercuri, in sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, ca boxele din sala in care se tin sedintele in plen ii aduc intr-o stare de "stres accentuat"

. "Foarte multi colegi si de la UDMR, si de la Partidul Romania Mare, cei care stam pe margine, sunt difuzoarele atat de tare reglate, incat nu poti sa stai toata ziua langa acele difuzoare, mai ales daca  vine vreunul si mai striga de la microfon. Trebuie cumva reglate. Nu stiu daca se poate. si ieri, si astazi, colegii au venit si au zis ca de dimineata si pâna seara nu ai cum sa rezisti lânga acele difuzoare", a spus deputatul UDMR Kelemen Hunor, a carui opinie a fost confirmata de vicepresedintele PRM Lucian Bolcas. "Colegii de la UDMR au venit si au spus astazi ca deja erau într-o stare de stres accentuat", a sustinut si presedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu. Acesta a întrebat daca boxele nu ar putea fi oprite, discutiile urmând a fi ascultate la difuzorul "masinariilor de vot". I s-a explicat însa ca acel difuzor nu functioneaza decât daca "se lasa capacul jos". În consecinta, secretarul general adjunct al Camerei a spus ca va studia posibilitatea ca boxele sa fie montate undeva "deasupra".
Insignele sunt urâte
O alta problema care i-a preocupat, miercuri, pe membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor a fost cea a insignelor de deputat, care sunt "neaspectuoase", iar parlamentarilor le este rusine sa le poarte în public. "Nu sunt decât mesagerul unor colegi, care m-au rugat sa ridic o problema deosebita în Biroul Permanent, si anume aceste insigne. Colegii sunt putin-putin nemultumiti de aceste insigne. Sunt neaspectuoase, sunt mari, parca ar fi "Tot înainte", de pionier. si aceste insigne noi le purtam numai în interiorul Camerei. Când iesim în afara, va dati seama, colegii deputati nu prea le poarta. si propunerea este sa se analizeze daca putem realiza un semn distinctiv, nu aceasta insigna mare", a cerut deputatul Miron Ignat, reprezentantul lipovenilor din Delta Dunarii. Unul dintre functionarii superiori ai Camerei i-a explicat ca actualul model de insigna a fost realizat în 2003, dupa un desen propus de Monetaria Statului. Presedintele Camerei a pus însa capat discutiei, cerând ca ea sa fie continuata doar când va exista o propunere concreta.
Senatorii, suspectati ca practica votul multiplu
Conducerea Camerei si-a manifestat îngrijorarea si fata de posibilitatea ca un senator sa poata vota, la sedintele comune ale celor doua Camere ale Legislativului, de mai multe ori pe aceeasi cartela. "M-am informat la cei din stafful tehnic si mi s-a spus ca, într-adevar, cartelele Senatului functioneaza, în sensul ca sunt primite, dar pin-ul nu permite identificarea senatorului care a votat si, în aceste conditii, nu se poate bloca un vot multiplu. Deci, daca esti iute de mâna, votezi de cinci ori cu aceeasi cartela, fara a mai socoti ca pe lista nu apar numele senatorilor, apare numai vot DA, NU etc", a aratat deputatul PRM Lucian Bolcas. El a cerut ca Senatul sa puna la dispozitia Camerei baza de date a votului "din calculator".  
Publicat de : ---
Data publicării: 25 Noi 2006 - 06:22
 

Link știre