Marți, 11 Aprilie 2017 - 05:06 AM Aleg.RO: Ministrul Finantelor: Daca nu ar fi fost viscol, am fi avut investitii mai consistente in primul trimestru

Publicat de: ---

jurnalulnational (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Statul ar fi avut investitii mai consistente in primul trimestru daca in februarie nu ar fi fost viscol, a declarat, luni, ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan, in plenul Camerei Deputatilor, invitat la "Ora Guvernului".

"Daca nu ar fi fost un februarie cu viscol, cu Dunare inghetata, cu porturi inchise, probabil ca am fi avut investitii mai consistente si in trimestrul I, de aceea afirmatia conform careia 'cineva a taiat fondurile de investitii' este incorecta. Nu s-au realizat investitii din cauza unor conditii pe care le stim cu totii si nu noi le-am stabilit, nici Guvernul nu putea sa preintampine evolutiile climatice. Fata de 3,8 (procent din PIB — n. r.) cat s-au facut investitii in anul 2016, anul acesta o sa ne realizam tinta de 4,84% din PIB. Despre acest lucru vom vorbi in a doua jumatate a anului, cand vom avea si statisticile necesare", a spus Stefan.

În ceea ce priveste colectarea, seful de la Finante a precizat ca in trimestrul I este vorba despre 7,3% din PIB, "adica egala cu indicele de colectare din anul 2016".

AGERPRES


(122 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Ministrul Finantelor: Daca nu ar fi fost viscol, am fi avut investitii mai consistente in primul trimestru | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32751703262329 seconds.