Joi, 06 Aprilie 2017 - 05:16 AM Aleg.RO: Aviz negativ al ministrului Justitiei pentru modificarile aduse de parlamentari la infractiunea de conflict de interese

Publicat de: ---

jurnalulnational (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Tudorel Toader a declarat ca el personal a avizat negativ modificarile aduse ieri la conflictul de interese. Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor sustine ca avizul ar fi apartinut fostului guvern. Ministrul Tudorel Toader a pregatit un nou proiect de modificare a legislatiei penale in care nu se stabileste vreun prag valoric pentru abuzul in serviciu.

Ministrul Justitiei si-a pus parlamentarii PSD in cap prin doua decizii care nu le-au fost pe plac. Tudorel Toader a declarat ca el personal a avizat negativ modificarile aduse ieri la conflictul de interese.  "Sub semnatura mea a plecat o avizare negativa, de nesustinere a proiectului de lege, pentru ca venim cu proiectul nostru, prin care punem in acord. E adevarat ca noi ramanem aici in limita deciziilor Curtii, dansii, legiuitorul, are deplina libertate sa modifice si mai mult decat limitele deciziilor Curtii Constitutionale", a declarat ministrul Justitiei.  Marti, deputatul PSD Eugen Nicolicea sustinea ca avizul negativ a fost dat de fostul executiv.  Noul proiect de modificare a legislatiei penale initiat de Tudorel Toader nu stabileste un prag valoric pentru abuzul in serviciu, decizie criticata de predecesorul sau, deputatul PSD Florin Iordache.  "Dumnealui spune ca nu trebuie sa fie un prag. Deci daca asa gandeste ministerul (...) deci eu personal nu ma astept de la actuala conducere a Ministerului Justitiei la o imbunatatire a conditiilor si a legislatiei in vigoare", a declarat Florin Iordache, fost ministru al Justitiei.  Despre atitudinea ministrului Justitiei s-ar putea discuta la sedinta PSD de maine, de la Sinaia.

Tudorel Toader a declarat ca nu a fost chemat la raport si ca oricum nu se teme de o remaniere.

Deputatii din Comisia juridica au eliminat notiunea de "conflict de interese" din Codul Penal. Au inlocuit-o cu sintagma "folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane".

Definitia reduce sfera faptelor ce pot fi considerate infractiuni. Nu mai sunt vizate persoanele cu care functionarul s-a aflat in raporturi de munca sau comerciale in ultimii 5 ani.  Fapta este infractiune doar daca se poate dovedi un prejudiciu de interes public. Altfel, functionarii publici sunt liberi sa isi angajeze rudele.

"Daca alegi o ruda geniala care a luat Premiul Nobel in dauna unui prostalau care nu-i ruda cu tine, evident ca nu e niciun conflict de interese", a explicat presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea.


(207 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Aviz negativ al ministrului Justitiei pentru modificarile aduse de parlamentari la infractiunea de conflict de interese | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29972505569458 seconds.