Miercuri, 05 Aprilie 2017 - 05:34 AM Aleg.RO: Parlamentarii se plang de salarii mici

Publicat de: ---

Money.ro Parlamentarii nu vor mai fi declarati incompatibili daca sunt administratori de companii . Cu o conditie: firma sa nu aiba activitate. Modificarea legii privind exercitarea demnitatilor publice si prevenirea faptelor de coruptie a fost facuta azi, in sedinta Camerei Deputatilor. Nu toti alesii au fost insa multumiti. Unii ar fi vrut sa fie lasati sa castige bani si din alte activitati, relateaza Digi24. Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.04.2017, 2:58 | Actualizat: 05.04.2017, 2:58

Desi noua lege indulceste regimul incompatibilitatilor, parlamentarii Puterii sunt tot nemultumiti. Ei s-au plans ca indemnizatiile de deputat sunt prea mici pentru a putea trai decent. Deputatul ALDE Remus Borza spune ca a ajuns sa castige de 200 de ori mai putin decat in perioada in care era administrator judiciar.

 

„Care este interesul statului? De a avea niste demnitari care sa traiasca dintr-o leafa mizera care nu ii asigura traiul nici de pe o zi pe alta”, a spus Remus Borza.

 

 

„Nu ne-a obligat nimeni nici sa candidam, nici sa renuntam la alte functii”, a spus, pe de alta parte, Cornel Olaru, deputat PNL.

 

„Tinand parlamentarul sau demnitarul intr-o atare stare de iobagie, il vulnerabilizam la coruptie. Nimeni nu poate sa traiasca din mai putin de o mie de euro, cat avem noi acum”, a spus Remus Borza.

 

„Salariul mediu net de 2.100 de lei. Deci romanii traiesc cu mult mai putin de 1.000 de euro, domnule Borza, si se descurca”, a fost raspunsul lui Liviu Mosteanu, deputat USR.

 

Interventiile alesilor de la Uniunea Salvati Romania l-au iritat pe deputatul social-democrat Nicolae Bacalbasa, care i-a acuzat ca sunt sustinuti de omul de afaceri George Soros.

 

„In sanul nostru sunt reprezentanti ai unui miliardar care a sacrificat 500 de milioane. Ma bucur ca babuinii Romaniei se manifesta in forul Parlamentului”, a spus Nicolae Bacalbasa, deputat PSD.

 

 

Iar atacurile nu s-au oprit aici.

 

„Ilustrul coleg Baclabasa a demonstrat ca poate fi in acelasi timp si doctor, si pacient”, a spus Corneliu Bichinet, deputat PMP.

 

 

Legea votata de deputati mai trebuie semnata de presedintele Klaus Iohannis.

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });


(143 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Parlamentarii se plang de salarii mici | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33366394042969 seconds.