Joi, 26 Mai 2016 - 04:37 AM Aleg.RO: Iohannis a promulgat doua legi privind taxele colectate din jocurile de noroc

Publicat de: ---

Antena 3

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri o lege prin care 3% din sumele colectate din domeniul jocurilor de noroc vor ajunge anual la Ministerul Culturii pentru restaurarea monumentelor istorice si o lege prin care 2% din taxe ajung la Fondul cinematografic, scrie<a href="http://www .mediafax.ro/cultura-media/iohannis-a-promulgat-doua-legi-prin-care-5-din-taxele-din-jocurile-de-noroc-ajung-la-cultura-15373356" target="_blank"> Mediafax.

 Cele doua proiecte de lege promulgate de presedinte au fost adoptate de Camera Deputatilor la inceputul lunii mai, fiind trimise la promulgare in 16 mai.

"Un procent de 3% din sumele colectate de la operatorii economici care desfasoara activitati in domeniul jocurilor de noroc va fi redirectionat anual catre Ministerul Culturii pentru finantarea lucrarilor de restaurare, conservare si consolidare la monumentele istorice; suma va fi virata catre Ministerul Culturii pana la data de 31 mai a anului in curs pentru anul precedent", potrivit uneia dintre cele doua legi promulgate de presedinte.

"Un procent de 2% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfasoara activitati in domeniul jocurilor de noroc va fi directionat anual catre Fondul cinematografic pentru incurajarea si sustinerea industriei cinematografice. Suma va fi virata Fondului cinematografic pana la data de 31 mai a anului in curs pentru anul preceden si nu se supune regularizarii", potrivit textului legii promulgata de Iohannis.

 


(216 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Iohannis a promulgat doua legi privind taxele colectate din jocurile de noroc | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34310102462769 seconds.