Joi, 26 Mai 2016 - 04:37 AM Aleg.RO: Comisia de control SRI a primit raspuns: Serviciul nu a considerat compania Hexi Pharma si reprezentantii ei “un caz de securitate nationala”

Publicat de: ---

7plus Autor: C . S.

La doua zile de cand s-a aflat ca senatorii si deputatii din cadrul Comisiei de control asupra activitatii SRI s-au reunit la Parlament, pe subiectul Hexi Pharma si al mortii patronului acestei firme, din directia presedintelui acestui for au iesit la lumina doua chestiuni importante.

 

Si anume faptul ca, odata ce Comisia a cerut SRI-ului sa faca precizari in privinta masurii in care poate fi considerat cazul Hexi unul “de securitate nationala”, Georgian Pop a anuntat, prin intermediul unui comunicat, faptul ca raspunsul primit a inclus urmatoarele mentiuni: “la nivelul SRI au fost si sunt in derulare mai multe cazuri de securitate nationala (operatiuni informative) in problematica infectiilor nosocomiale si intraspitalicesti, din care au rezultat date si informatii relevante, inclusiv cu privire la Hexi Pharma, dar compania Hexi Pharma sau reprezentanti ai acesteia nu au constituit, in sine, ?un caz de securitate nationala?”.

A fost sau nu filat Dan Condrea?

Pe de alta, parte, intrebati fiind reprezentantii Serviciului in fruntea caruia se afla Eduard Hellvig in privinta speculatiilor care au aparut in spatiul public inca din seara accidentului in care a fost implicata masina condusa de Dan Condrea, despre o posibila filare a acestuia, din directia SRI-ului, raspunsul a fost negativ. In sensul in care Serviciul sustine ca nu s-ar fi aplicat masuri de supraveghere operativa, ca sa folosim termeni tehnici. “In ceea ce priveste o alta solicitare a Comisiei noastre, respectiv posibilitatea utilizarii unui mandat de securitate nationala, in acest caz, pentru persoanele implicate si, in particular, pentru dl. Condrea, precizam urmatoarele: in activitatile Serviciul Roman de Informatii, mandatul de securitate nationala este utilizat proportional cu gradul de manifestare a amenintarilor concrete la adresa securitatii nationale si in situatii in care sunt epuizate posibilitatile de documentare prin alte mijloace si metode specifice activitatii informativ operative. In speta Hexi Pharma si in cazul particular al domnului Condrea nu au fost intrunite conditiile care sa fundamenteze juridic o astfel de solicitare, in conditiile in care o astfel de solicitare implica restrangerea temporara a unor drepturi si libertati fundamentale”, suna, negru pe alb, explicatia in cauza.

Concluzii

Concluzia mentionata de catre presedinte Comisiei de Control asupra activitatii SRI in aceasta privinta este urmatoarea: “in urma Controlului realizat de Comisie, a rezultat ca, in cazul Hexi Pharma, nici compania si nici persoanele mentionate in solicitarea Comisiei nu au facut obiectul unor mandate de securitate nationala sau masuri de supraveghere operativa”.

Va reamintim faptul ca patronul Hexi Pharma a disparut dintre cei vii duminica seara, in urma unui accident de masina. Barbatul se afla singur intr-o masina, care, din motive neclare inca, a parasit soseaua si s-a izbit de un pom de pe marginea drumului ce leaga Corbeanca de Buftea. Impactul a fost unul foarte violent si a facut ca soferul sa fie desfigurat, iar autoturismul sa ajunga bucati. O ancheta urmeaza sa elucideze conditiile in care a avut loc acest accident rutier.


(225 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Comisia de control SRI a primit raspuns: Serviciul nu a considerat compania Hexi Pharma si reprezentantii ei “un caz de securitate nationala” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3277530670166 seconds.