Miercuri, 25 Mai 2016 - 05:19 AM Aleg.RO: Instanta a decis. Imaginea Casei Poporului apatine mostenitorilor arhitectei Anca Petrescu

Publicat de: ---

libertatea

Magistratii Tribunalului Bucuresti  au decis, marti ca imaginea Casei Poporului apartine mostenitorilor Ancai Petrescu . Hotararea nu este definitiva.

In ianuarie 2015, Camera Deputatilor i-a dat in judecata pe urmasii arhitectei Anca Petrescu, care au inregistrat imaginea Casei Poporului, si Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, la Tribunalul Bucuresti, avand ca materie „proprietate intelectuala”.

Marti, Tribunalul Bucuresti a respins ca neintemeiata cererea Camerei Deputatilor de anulare a marcii, dand castig de cauza urmasilor arhitectei Anca Petrescu. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

In februarie 2016, urmasii Ancai Petrescu l-au notificat pe Valeriu Zgonea cu privire la faptul ca imaginea Casei Poporului este marca inregistrata inca din 2008, iar presedintele Camerei Deputatilor a fost chemat la negocieri pe tema drepturilor de imagine pe care acestia le detin asupra cladirii.

Certificatul de inregistrare a desenului Casei Poporului a fost inregistrat in noiembrie 2013. Potrivit notificarii transmise lui Zgonea, “pe intreaga durata de valabilitate a inregistrarii desenelor sau modelelor, titularul are un drept exclusiv de a le utiliza si de a impiedica utilizarea lor de o terta parte care nu dispune de consimtamantul sau”.

”In acest context, Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor utilizeaza fara drept in materiale publicitare elementele figurative ale certificatelor de marca detinute de succesorii arhitectei (…). Mai mult, permite comercializarea in magazinul situat in incinta Palatului Parlamentului a produselor contrafacute ce contin aceleasi elemente figurative protejate de certificatele de marca, revenindu-i un procent considerabil din vanzarea acestora”, se mentiona in notificarea transmisa lui Zgonea de catre urmasii Ancai Petrescu, care au cerut si daune pentru folosirea imaginii Casei Poporului in ultimii trei ani.

Arhitecta Anca Petrescu a murit in 30 octombrie 2013. Anca Petrescu este autorul unic al proiectului denumit initial ”Casa Poporului”, actualmente Palatul Parlamentului.


(112 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Instanta a decis. Imaginea Casei Poporului apatine mostenitorilor arhitectei Anca Petrescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28988003730774 seconds.