Marți, 24 Mai 2016 - 05:56 AM Aleg.RO: Europarlamentarul Laszlo Tokes a facut anuntul. Pe cine va sustine la Primaria Oradea

Publicat de: ---

adevarul

 

“Am toata admiratia pentru PPMT, care porneste in alegerile locale cu mainile curate . Singurul partid fara cazuri de coruptie. As putea zice ca suntem putini, dar avem dreptate”, a declarat Tokes.

Tokes a motivat ca PPMT este singura forta politica ce pastreaza continuitatea acestei politici nationale, afirmand ca UDMR s-a abatut de la aceasta linie, potrivit Agerpres.

“Pe listele UDMR-ului apar fete noi, dar in spatele loc stau oamenii vechi de partid. Domnul Pasztor Sandor pentru Consiliul Judetean si Huszar Istvan, candidatul la Primaria Oradea, sunt fete relativ noi, nu sunt atat de erodate cum sunt fetele gazdelor lor, dar se vede clar ca in spatele lor stau domnul Kiss si echipa lui, domnul Kiss care este in proces penal de coruptie. Cei de pe listele UDMR-ului sunt in mai multe cazuri si in relatii de rudenie,” a spus Tokes.

Potrivit lui Tokes, campania electorala a UDMR a compromis si Eparhia reformata de pe langa Piatra Craiului, care a avut un rol important in schimbarea de regim din 1989. El a spus ca dupa plecarea sa la Parlamentul European eparhia s-a transformat intr-o ‘biserica de partid’ pentru sprijinirea candidatilor UDMR.

Tokes a afirmat ca mai multi preoti participa la activitati electorale, iar sediul eparhiei a fost, in urma cu doua saptamani, sediul unei intruniri regionale pe zona Partium in campania electorala.

Potrivit lui Szilagy Zsolt, liderul PPMT, la intrunirea respectiva, organizata de Eparhia reformata de pe langa Piatra Craiului, au participat liderul UDMR Kelemen Hunor si deputatul Szabo Odon, liderii UDMR din mai multe judete, primari, ocazie cu care s-au analizat sansele Uniunii in alegeri.

Presedintele CNMT a declarat ca in lupta electorala UDMR este avantajata de banii pe care ii primeste de la bugetul de stat.

“Chiar in aceste saptamani a dus la un scandal national ca UDMR se foloseste de 4-4,5 milioane de euro pe care le primeste din bugetul de stat, suma care este adresata comunitatii maghiare ca atare, dar partidul foloseste in mod abuziv aproape 80% din aceasta suma pe finantarea partidului, pe campanie electorala si pe edificarea nomenclaturii de partid. Si prin aceasta dobandeste un avantaj nemaipomenit fata de celelalte forte politice, o face cu sprijinul guvernelor romanesti care nu exercita un control serios asupra acestor fonduri banesti,” a spus Tokes.

Liderul judetean al PPMT, Csomortanyi Istvan, a precizat ca in Bihor sunt depuse liste complete in 26 de localitati, avand 15 candidati la primarii. PPMT sustine in patru comune candidatii UDMR. La nivel national, potrivit lui Szilagyi, PPMT are 1.960 de candidati pentru primarii, Consilii locale si judetene, 77 de candidati la primarii in Transilvania, in 12 judete.

 


(191 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Europarlamentarul Laszlo Tokes a facut anuntul. Pe cine va sustine la Primaria Oradea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30329298973083 seconds.