Marți, 24 Mai 2016 - 05:56 AM Aleg.RO: Sebastian Ghita: Nu ma poate convinge nimeni ca Dan Condrea nu a avut masuri de filaj

Publicat de: ---

AMOS News

Deputatul Sebastian Ghita, membru in Comisia pentru controlul activitartii SRI, a declarat luni ca opinia publica trebuie sa afle daca Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, era supravegheat de SRI sau nu . Comisia SRI din Parlament a trimis o solicitare in acest sens catre Serviciul Roman de Informatii.

sebastian ghita Foto: digi24.ro

Comisia parlamentara de control asupra activitatii SRI trebuie sa afle daca in cazul Hexi Pharma - Dan Condrea a fost vorba de o situatie de siguranta nationala, a declarat deputatul Sebastian Ghita, membru al comisiei.

"Am vorbit cu domnul presedinte al comisiei si asa cum am si declarat public sunt convins ca astazi trebuie sa le spunem oamenilor, ca de aia suntem in aceasta comisie, in primul rand daca acesta a fost considerat de siguranta nationala. Cred ca este primul lucru pe care trebuie sa-l aflam. Daca da, cand a fost emis mandatul, asa cum ni s-a spus saptamana trecuta? Ce a continut el si cum a fost pus in aplicare? Si trebuie sa venim cu suficiente detalii ca oamenii din Romania sa nu creada ca institutiile statului pot in vreun fel sa existe, planand asupra lor suspiciuni de felul asta, totusi a murit un om. Daca acest caz nu a fost considerat de siguranta nationala, haideti sa vedem ce-i caz de siguranta nationala ca vedem in Romania oameni arestati pentru o afacere mica si doi lei gresiti in contabilitate si vedem de o luna acest caz in care parca nu mai suntem noi, statul de drept, ala care eram odata, parca ne e frica sa actionam sau parca vrem sa ascundem ceva", a spus Ghita, la Parlament.

Intrebat de ce crede ca a fost un caz de siguranta nationala, Sebastian Ghita a raspuns: "Ca si dvs, in ultima luna am citit cu atentie ce a scris dl Tolontan, ce au scris ceilalti din presa si cand citesti ca zeci de mii de oameni, timp de 10 ani, s-au imbolnavit, femeile au pierdut sarcini, unii au ramas paralizati si altii au murit si cand vorbim despre numarul asta de persoane un singur exercitiu de logica ma face sa cred ca acest caz trebuia sa fie tratat ca siguranta nationala".

Sebastian Ghita a spus ca isi mentine ideea ca Dan Condrea a fost filat.

"Nu este vorba de mine, ci de orice om din Romania. Daca dvs, intr-o astfel de situatie, vedeti un om murind, nu stim in ce conditii, nu va ganditi ca institutiile trebuie ca automat, rapid si cat se poate de detaliat sa lamureasca cum ca in Romania nu mor oameni asa din senin. (...) Aici nu ma poate convinge nimeni ca in Romania, asa cum stiu eu ca functioneaza institutiile, un om aflat intr-o asa atentie mediatica nu a avut masuri de filaj, nu a fost ascultat, inregistrat, nu a avut inregistrari ambientale, vom verifica", a adaugat Ghita.

eodor Atanasiu, membru in Comisia de control al activitatii SRI, a declarat la Romania TV ca seful comisiei, Georgian Pop, a avut o convorbire telefonica cu Eduard Hellvig, in care seful SRI i-ar fi spus ca Serviciul de Informatii nu a facut filaj in acest dosar.

Intrebat daca membrii comisiei au exclus posibilitatea ca Dan Condrea sa fi fost filat de SRI, Atanasiu a raspuns: "Nu am exclus. Am intrebat si am primit un raspuns oral de la seful SRI ca nu. Acum am cerut si in scris pentru linistea membrilor comisiei. Este o adresa trimisa SRI care contine toate intrebarile si, respectiv, o adresa destinata opiniei publice care sa contina raspunsurile la cateva dintre intrebarile dvs".

Citeste si: Teodor Atanasiu: Nefiind un caz de siguranta nationala, el nu a fost instrumentat cu SRI, ci cu alte institutii


(144 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sebastian Ghita: Nu ma poate convinge nimeni ca Dan Condrea nu a avut masuri de filaj | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30219697952271 seconds.