<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

"Toata lumea cauta formule prin care oamenii sa piarda repede casele pentru care au platit poate 10 ani si nimeni nu gaseste o solutie astfel incat sa salveze casele daca au probleme nu sa le dea la banca. Sunt uimit ca nici o autoritate a statului sau o asociatie de protectie a consumatorului nu se gandeste la acest aspect: cum sa-i ajutam pe oameni sa-si pastreze casele, eventual sa continue intr-un fel sau altul sa le foloseasca", a declarat Dragos Vilceanu (foto).

In opinia sa, va fi foarte greu pentru oricine sa profite de aceasta lege si sa renunte la o casa pentru care a platit 10 ani. "Majoritatea creditelor cu probleme sunt din perioada 2007-2008, in rest nu prea sunt. Si atunci nu vad care consumator final ar putea face acest lucru sa renunte la o casa, pentru care a platit 10 ani rate la banca".

Legea darii in plata se afla in faza reexaminarii, la Camera Deputatilor, urmand sa fie dezbatuta joi in comisia juridica. Proiectul de lege care este discutat in prezent in Parlament, unde a fost retrimis de presedintele Klaus Iohannis, se va aplica imprumuturilor ipotecare in derulare sau viitoare cu o valoare de pana la 150.000 de euro.

Bancile din Romania si-au exprimat ingrijorarea referitoare la legea darii in plata, iar cateva banci mari au anuntat majorarea avansurilor pentru creditele ipotecare la 35%, de la o medie de 15%, pentru imprumuturile ipotecare standard in lei.

Sursa foto: Mediafax Foto