Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Parlamentul elimina plafonul indemnizatiilor pentru mame, guvernul spune ca nu are bani

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Ziarul Financiar 31 .03.2016

Guvernul asteapta ca Parlamentul sa precizeze care sunt sursele de finantare pentru majorarea plafonului indemni­zati­ilor pentru mame, asa cum prevede Constitutia.

Camera Deputatilor a adoptat ieri cu unanimitate de voturi proiectul de lege prin care cresc indemnizatiile pentru cresterea copilului, dar si eliminarea plafonului de 3.400 de lei pentru parintii care castiga mai mult de atat.

La finalul sedintei Executivului, Dan Suciu a fost intrebat de jurnalisti daca guvernul intentioneaza sa conteste la Curtea Constitutionala majorarea plafonului indemnizatiilor pentru mame, asa cum a procedat in cazul primarilor, dar purtatorul de cuvant al Palatului Victoria a evitat sa raspunda transant. ?Evident ca aceasta conditionalitate de a preciza veniturile pe care se bazeaza aceasta initiativa este una nenegociabila, este o necesitate pe care Constitutia o cere. Este important de spus faptul ca guvernul considera ca aceasta initiativa de a sprijini natalitatea este una de maxim interes in Romania si guvernul la randul sau se gandeste la o serie de programe pentru ca acest proces nu poate fi sustinut doar printr-o initiativa unica, punctuala. (...). In privinta acestei legi, evident ca toata discutia se pune in gasirea surselor de finantare?, a spus Suciu.

Camera Deputatilor a adoptat ieri cu unanimitate de voturi proiectul de lege prin care cresc indemnizatiile pentru cresterea copilului, dar si eliminarea plafonului de 3.400 de lei pentru parintii care castiga mai mult de atat. Decizia a fost luata desi guvernul a avut obiectii legate de eliminarea plafonului, precizand ca Parlamentul ar trebui sa indice sursa de finantare.

 

 

 

 


(272 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Parlamentul elimina plafonul indemnizatiilor pentru mame, guvernul spune ca nu are bani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34277081489563 seconds.