Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Suciu: Parlamentul sa spuna sursele de finantare pentru indemnizatiile mamelor, e nenegociabil

Publicat de: ---

ziarulfinanciar

La finalul sedintei Executivului, Dan Suciu a fost intrebat de jurnalisti daca Guvernul intentioneaza sa conteste la Curtea Constitutionala majorarea plafonului indemnizatiilor pentru mame, asa cum a procedat in cazul primarilor, dar purtatorul de cuvant al Palatului Victoria a evitat sa raspunda transant .

"Evident ca aceasta conditionalitate de a preciza veniturile pe care se bazeaza aceasta initiativa este una nenegociabila, este o necesitate pe care Constitutia o cere. Este important de spus faptul ca Guvernul considera ca aceasta initiativa de a sprijini natalitatea este una de maxim interes in Romania si Guvernul la randul sau se gandeste la o serie de programe pentru ca acest proces nu poate fi sustinut doar printr-o initiativa unica, punctuala.(...). In privinta acestei legi, evident ca toata discutia se pune in gasirea surselor de finantare. Asteptam precizari in legatura cu aceste surse de finantare pentru ca este datoria celor care fac acest proiect de lege sa vina cu surse de finantare pentru ca suntem intr-un cadru bugetar extrem de strans", a spus Suciu.

El a amintit ca deficitul de anul acesta este 2,95% si a fost aprobat de Parlament.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

"Orice discutie care duce la modificarea deficitului bugetar trebuie sa aiba aceeasi sustinere si din partea Parlamentului Romaniei. Daca Parlamentul Romaniei va gasi surse de finantare suntem extrem de deschisi la o discutie de oportunitate pe aceasta tema", a afirmat purtatorul de cuvant al Executivului.

El a reiterat faptul ca limitele bugetare sunt "foarte inguste" si Guvernul are obligativitatea legala si principiala sa le respecte.

"Suntem extrem de deschisi sa avem o discutie constructiva in gasirea eventualelor surse de finantare, dar de asemenea suntem preocupati sa pastram deficitul pe care Parlamentul Romaniei ni l-a impus, la solicitarea noastra, evident, a fost de acord cu aceasta limita de deficit", a adaugat Dan Suciu.

El a explicat ca Guvernul asteapta ca tot cadrul legislativ sa fie definitivat de Parlament, iar daca nu va fi definitivat, poate avea loc o discutie Guvern-Parlament in momentul rectificarii bugetare, in a doua jumatate a anului, dar numai in limita deficitului.

"Legea inteleg ca va intra in vigoare de la 1 iulie. In aceasta perioada de timp oricum nu putem face nimic, suntem constransi din perspectiva financiara de cadrul de reglementare pe care-l avem", a spus Suciu.

El a mai amintit ca banii angajati de Guvernul Romaniei sunt in directia prevazuta de bugetul de stat si orice depasire "iese din cadrul legal".

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizatiile pentru cresterea copilului, dar si eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru parintii care castiga mai mult de atat.

Decizia a fost luata desi guvernul a avut obiectii legate de eliminarea plafonului, precizand ca Parlamentul ar trebui sa indice sursa de finantare.

Citeste si: Deputatii au adoptat cresterea indemnizatiilor pentru mame: plafonul a fost eliminat Citeste si: Ciolos: Parlamentul sa spuna de unde sa taiem ca sa putem creste indemnizatiile pentru mame Citeste si: Impactul bugetar pe care il va produce eliminarea plafonului maxim pentru indemnizatia de crestere a copilului si cresterea indemnizatiei minime Citeste si: Comisia de munca a Camerei Deputatilor: Plafonarea indemnizatiei de crestere a copilului, eliminata Citeste si: Gorghiu: Guvernul nu sustine legea indemnizatiilor pentru mame din motive pragmatice

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(197 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Suciu: Parlamentul sa spuna sursele de finantare pentru indemnizatiile mamelor, e nenegociabil | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3029248714447 seconds.