Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Darea in plata: astazi au loc discutiile in Comisia juridica. ?Legea trebuie sa se aplice si creditelor de nevoi personale cu ipoteca?

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Liviu Popescu 31 .03.2016

Dezbaterile cu privire la legea darii in plata, unul dintre cele mai controversate proiecte de act normativ din ultimii ani, vor avea loc astazi in Comisia juridica. Ieri, initiatorul legii deputatul PNL Daniel Zamfir s-a intalnit cu vicepresedintele PSD Viorel Stefan pentru a conveni amendamentele cu privire la darea in plata, o intalnire pe care Zamfir a calificat-o ca fiind ?decisiva?.

Deputatul PNL nu a putut fi contactat insa pana la inchiderea editiei pentru a discuta cu pri­vire la concluziile intalnirii. El a scris mier­curi-dimineata pe o pagina de socializare ca sustine pozitia asociatiilor de consumatori de a stabili foarte clar ca legea trebuie sa se aplice si creditelor de nevoi personale cu ipoteca, astfel ca la intalnirea de ieri a avut invitati si re­prezentanti ai asociatiilor de protectie a consumatorilor.

?Am inteles si sustin pozitia asociatiilor de a stabili foarte clar ca legea trebuie sa se aplice si creditelor de nevoi personale cu ipoteca, motiv pentru care la intalnire am invitat si reprezentati ai asociatiilor de pro­tecttie a consumatorilor semnatari ai scrisorii catre parlamentarii Comisiei juridice?, a scris Zamfir pe o pagina de socializare.

Saptamana trecuta, vicepresedintele PSD Vio­rel Stefan, sustinatorul legii avocatul Gheor­ghe Piperea, vicepresedintele Comisiei juri­dice Ciprian Nica, Catalin Voievozanu de la Asociatia Utilizatorilor de Servicii Finan­cia­re si Zamfir s-au intalnit la Camera Deputa­ti­lor pentru a discuta pe marginea darii in plata.

Mai nou, legea darii in plata include cre­ditele pana la 250.000 de euro si nu 150.000 de euro cum fusese stabilit initial. Totodata pro­gra­mul guvernamental Prima casa, care a tinut pe linia de plutire creditarea de retail si piata imo­biliara in criza, va fi exclus de sub incidenta legii.

Discutiile cu privire la darea in plata ar pu­tea trimite euro langa 4,45 de lei, scriu ana­lis­tii, care se asteapta insa ca perechea sa nu se miste prea departe. Ieri, referinta anuntata de BNR pentru un euro a intrat pentru prima oara in ultimele 18 sedinte sub pragul de 4,46 de lei.

?Nu ne asteptam ca perechea sa se miste prea departe (sa spunem, pana langa 4,45) inaintea discutiilor din Parlament privind legea darii in plata si a datelor de vineri pentru piata muncii din SUA, pe care ING le asteapta sa fie puternice?, scriu analistii de la ING intr-un raport.

O decizie finala cu privire la legea darii in plata ar putea fi data pe 6 aprilie in Camera Deputatilor, care este for decizional.

Zamfir considera ca plafonul de 250.000 de euro este discriminatoriu si ca Prima casa trebuie sa ramana in lege, insa acest lucru il va putea lamuri Curtea Constitutionala daca va fi sesizata.


(132 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Darea in plata: astazi au loc discutiile in Comisia juridica. ?Legea trebuie sa se aplice si creditelor de nevoi personale cu ipoteca? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31282711029053 seconds.