Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Procurorul Liviu Tudose: Cu Ghita ma trezeam la poarta si ma vedeam pus in situatia de a face scandal sa il dau afara si chiar l-am dat de vreo trei ori, iar cu Ponta m-am intalnit la Guvern

Publicat de: ---

jurnalulnational

„Nu mi se parea firesc sa fiu vizitat de Ghita Sebastian care era cercetat si i-am spus-o si lui, dar arat ca aceste vizite erau inopinate, ma trezeam cu el la poarta si ma vedeam pus in situatia de a face scandal sa il dau afara si chiar l-am dat de vreo trei ori”, le-a spus procurorul Liviu Tudose judecatorilor instantei supreme, cand magistratii au dispus arestarea lui si a altor trei persoane .

Liviu Tudose a mai precizat ca a incercat sa ii impuna o anumita conduita lui Sebastian Ghita „legat de prezenta sa la domiciliul meu, la ore tarzii si in toate cazurile sub influenta bauturilor alcoolice din partea acestuia”, precizand insa ca nu a cerut politiei sa-i interzica sa-l viziteze.

„Ultima data Ghita Sebastian a venit tot asa, pe neasteptate , la cateva zile dupa ce DNA Ploiesti instituise masura controlului judiciar asupra lui si atunci ne-am certat foarte tare si efectiv l-am dat afara din casa”, a mai spus Liviu Tudose.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Magistratul le-a detaliat judecatorilor cum a ajuns in biroul premierului de la acel moment, Victor Ponta. „L-am cunoscut pe Victor Ponta in august 2013 cand a venit fara sa stiu ca este invitat la nunta la care am fost nas. La acel moment conform uzantelor l-am intampinat in calitate de nas si am avut niste discutii comune” a mai explicat Tudose, precizand ca ulterior Sebastian Ghita i-ar fi transmis „Victor vrea sa te vada".

La data de 20 ianuarie 2014, acesta a mers la sediul Guvernului unde ar fi avut o scurta discutie cu premierul.

„Am fost surprins de dorinta dumnealui de a ma vedea si la acel moment nu am stiut pentru ce. Mentionez faptul ca dupa ce Ghita Sebastian mi-a spus ca fostul prim-ministru, Victor Ponta, dorea sa ma vada, m-am dus intr-o zi de luni la Palatul Victoria si m-am gandit inclusiv la discutia de la nunta cu privire la invitatia pe care i-o facusem la un concert de pian. In cursul discutiei de 1-2 minute pe care am avut-o cu primul-ministru acesta m-a intrebat cum ar fi daca mi-ar propune un post la DLAF sau la ONPCSP. I-am spus ca in principiu as fi de acord, dar conditionat de cunoasterea unor minime date (
). Eu am perceput aceasta intrevedere cu fostul prim-ministru ca o chestiune neserioasa, mai mult decat atat pentru ca eram surprins si am si verificat pe internet situatia posturilor pentru Oficiul de Spalare a Banilor si am constatat ca toate posturile au fost complete. Nu am verificat si la DLAF”, mai detaliaza procurorul.

Tudose a precizat si ca a avut o discutie cu conducerea SRI Prahova despre intanirea cu Victor Ponta, iar la data de 4 martie „cu ocazia bilantului Parchetului General m-am intalnit cu dl. Coldea - director adjunct al SRI care mi-a spus ca „sa nu cedati sub nicio forma ofertelor".

Dupa discutia de la Guvern, Tudose spune ca a fost invitat la o intalnire privata cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, dar a refuzat.

„Imi explic faptul ca insistentele domnului Sebastian Ghita de a avea intrevederi cu fostul prim ministru si fostul ministru al Justitiei ar fi putut fi justificate de captarea atentiei mele probabil pe ceea ce intuiesc eu, el isi dadea seama de faptul ca se va ajunge la presedintele Consiliului Judetean in cursul cercetarilor. Consider ca insistentele domnului Sebastian Ghita cu privire la promovarea sau mutarea mea au fost total neserioase si argumentez acest lucru prin ambiguitatea exprimarii primului-ministru „ce ar fi daca as ocupa o functie la DLAF sau la ONPCSB", iar pe de alta parte il cunosteam pe Ghita Sebastian ca fiind un „fanfaron", le-a spus Liviu Tudose judecatorilor.

Un alt inculpat din dosar, Constantin Ispas, arestat preventiv in dosar, fost sef al DGA Prahova, le-a detaliat magistratilor legatura pe care o avea cu Razvan Alexe, protejat la acel moment al parlamentarului Sebastian Ghita.

"Pana in anul 2009 sau 2010 am indeplinit functia de sef SIPI Prahova ocazie cu care conform atributiilor de serviciu si dispozitiilor interne am facut numeroase informari cu privire la situatia de pe raza judetului Prahova in care explicitam gruparea respectiva constituita din Alexe Razvan Pavaleanu Marcel, Cosma Vlad despre aceste persoane aratam in mod frecvent anumite lucruri. Am fost schimbat din functia de sef SIPI Prahova in perioada in care ministru de interne a fost domnul Nica si am aflat ca schimbarea mea s-a datorat tocmai acestor informari. Am fost contrariat si atunci l-am cautat pe Alexe Razvan stiind ca el a fost cel care a intermediat legatura intre mediul politic si factorul de politie din minister", le-a declarat judecatorilor fostul sef al DGA Prahova.

Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, este arestat preventiv pentru folosire de informatii confidentiale si luare de mita pe care le-ar fi transmis lui Sebastian Ghita. In acelasi dosar este arestat si Aurelian Mihaila, la data faptelor procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, pentru cercetare abuziva si folosire de informatii confidentiale. Mandate de arestare preventiva au fost emise si pe numele fostului sef IPJ Prahova, Viorel Dosaru, pentru folosire de informatii confidentiale, favorizarea faptuitorului, luare de mita si trafic de influenta, si pentru fostul sef al DGA, Constantin Ispas, acuzat de trafic de influenta si folosire de informatii confidentiale.

In referatul procurorilor se vorbeste despre o adevarata retea pe care deputatul Ghita ar fi coordonat-o in judetul Prahova, oferind o "bucatica de putere” publica intr-o zona de interes in schimbul asigurarii protectiei.

Citeste si: Dezbaterea privind cererea DNA de retinere si arestare a lui Sebastian Ghita a inceput. Deputatul le cere colegilor sai sa respinga cererea Citeste si: Cum functiona reteaua de influenta a lui Ghita: el ii avertiza pe apropiati ca sunt interceptati. Conducerea Camerei Deputatilor decide miercuri programul, inclusiv ora votului in cazul sau Citeste si: Comisia juridica: Sebastian Ghita poate fi retinut, dar nu poate fi arestat. Deputatul PSD: Se doreste ca eu sa fac denunturi impotriva lui Victor Ponta - VIDEO Citeste si: DNA a cerut documente de la MAE legate de firme apropiate lui Sebastian Ghita. MAE: Licitatia a fost publica, deschisa

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });


(122 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Procurorul Liviu Tudose: Cu Ghita ma trezeam la poarta si ma vedeam pus in situatia de a face scandal sa il dau afara si chiar l-am dat de vreo trei ori, iar cu Ponta m-am intalnit la Guvern | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32126522064209 seconds.