Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: DNA a cerut documente de la trei ministere, referitoare la firme apropiate lui Sebastian Ghita

Publicat de: ---

jurnalulnational

Potrivit surselor judiciare, documentele au fost solicitate de la Ministerul Justitiei, Ministerul Agriculturii si cel al Educatiei, dupa ce anterior au primit date de la Ministerul Afacerilor Externe .

De asemenea, procurorii anticoruptie din Ploiesti au cerut acte de la institutii precum Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), de la Administratia Nationata a Penitenciarelor (ANP) si de la Institutul de Cercetare Informatica, au mai declarat aceleasi surse.

"Este vorba despre modul in care s-au derulat proiecte cu finantare europeana in domeniu IT, contractele fiind castigate de firme apropiate de Sebastian Ghita", au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Solicitarile procurorilor DNA Ploiesti au fost transmise si Ministerului Afacerilor Externe, fiind legate de atribuirea contractului "Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni". Contractul de aproape sapte milioane de euro a fost atribuit in 2015 de Ministerul de Externe asocierii dintre Siveco si Expert One Research, o firma cu actionari apropiati de Sebastian Ghita.

Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni (SIMISC) face parte din amplul proces de informatizare si modernizare a prestarii tuturor serviciilor consulare demarat de MAE, prin crearea unei platforme electronice integrate, cunoscuta sub denumirea „E-cons”, ce cuprinde mai multe sisteme informatice care deservesc domeniul consular.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat luni ca DNA Ploiesti a cerut documente referitoare la contractul pentru SIMISC, care a fost atribuit asocierii Siveco Romania SA si Expert One Research SRL, iar valoarea acestuia a fost de 25.001.400 lei, fara TVA.

"Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti a solicitat Ministerului Afacerilor Externe documente referitoare la contractul <<Achizitie a infrastructurii hardware si software de baza, a serviciilor de dezvoltare si implementare a Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni (SIMISC)>>", a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, MAE a mai precizat, ca s-a respectat procedura legala de licitatie publica deschisa, desfasurata prin intermediul SEAP, initiata in mai 2014 si finalizata in ianuarie 2015.

"La licitatia publica respectiva au fost depuse cinci oferte iar criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic. Contractul a fost atribuit asocierii Siveco Romania SA si Expert One Research SRL, iar valoarea acestuia a fost de 25.001.400 lei, fara TVA", potrivit sursei citate.

Citeste si: Procurorul Liviu Tudose: Cu Ghita ma trezeam la poarta si ma vedeam pus in situatia de a face scandal sa il dau afara si chiar l-am dat de vreo trei ori, iar cu Ponta m-am intalnit la Guvern Citeste si: Patru arestari in dosarul deputatului Sebastian Ghita Citeste si: Dezbaterea privind cererea DNA de retinere si arestare a lui Sebastian Ghita a inceput. Deputatul le cere colegilor sai sa respinga cererea Citeste si: Cum functiona reteaua de influenta a lui Ghita: el ii avertiza pe apropiati ca sunt interceptati. Conducerea Camerei Deputatilor decide miercuri programul, inclusiv ora votului in cazul sau

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });


(120 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

DNA a cerut documente de la trei ministere, referitoare la firme apropiate lui Sebastian Ghita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29925298690796 seconds.