Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Liberalii voiau sa fie alesi pentru toata viata

Publicat de: ---

jurnalulnational (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Senatorii si deputatii PNL au adoptat, pe sest, intr-o sedinta comuna, o rezolutie prin care toti parlamentarii in functie si-ar fi pastrat scaunele si ar fi fost pusi, automat, pe lista la viitoarele alegeri din toamna. Adica sa aiba drept de preemptiune. Co-presedintii partidului, Vasile Blaga si Alina Gorghiu, au respins formula.

În sedinta Biroului Politic s-a adoptat o rezolutie prin care sunt impuse mai multe criterii pe care actualii alesi ar trebui sa le indeplineasca, daca vor sa mai fie pusi pe liste. Daca indeplinesc aceste criterii, atunci actualii parlamen-tari vor fi sprijiniti in competitia pentru un nou loc de parlamentar la alegerile din toamna. Desi primul criteriu al libe-ralilor se refera la integritatea candida-tilor, Biroul Politic l-a valididat pe deputatul Alin Popoviciu pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, desi acesta este urmarit penal, pentru instigare la abuz in serviciu, pentru ca ar fi obtinut, ilegal, niste contracte de la societatea Aeroportul Traian Vuia, din Timisoara. Si senatorul Andrei Volosevici a ramas candidatul liberalilor la Primaria din Ploiesti, asta desi pe numele lui procurorii DNA Ploiesti au declansat urmarirea penala pentru luare de mita si abuz in serviciu in cazul finantarii echipei de fotbal Petrolul din bani de la bugetul local. Pentru co-presedintele PNL Vasile Blaga, acestea nu sunt insa fapte de coruptie.

 

Alesi pe vecie

În timp ce alesii cu probleme penale sunt favorizati in cursa pentru alegerile locale, parlamentarii de rand sunt suparati ca nu le-a fost admis dreptul de preemptiune. Surse din partid sau dezva-luit ca Vasile Blaga nu a acceptat acest lucru, pentru ca fostii democrat-liberali ar fi fost astfel cei defavorizati, fiind de doua ori mai putini fata de vechii liberali. „Poate au cerut pe hol, ca in sedinta nu a existat niciun fel de observatie, nu a venit nicio propunere. Aceasta rezolutie a fost propusa inca de saptamana trecuta. A venit intr-o forma care nu impunea toate aceste rigori impuse de societatea civila. Necandidandu-se pe lista, ci pe colegii, nu poti vorbi de preemptiune” a declarat co-presedintele liberalilor, Alina Gorghiu. Mai mult, parlamentarii PNL vor fi obligati sa participe la sedin-tele importante, daca vor sa mai candideze, nu vor mai fi lasati sa chiuleasca. Rezolutia se va aplica imediat, ince-pand cu votul pentru Consi-liul de Admnistratie al TVR si cel pentru retinerea si arestarea deputatului Sebas-tian Ghita.Toti deputatii au fost avertizati prin sms, astfel ca toti cei care vor lipsi de la aceste sedinte nu se vor mai regasi pe listele partidului la alegerile parlamentare.

 

Domnul Volosevici indeplineste cele zece criterii de integritate in acest moment. Nu este acuzat de dare sau luare de mita. Da? Este pentru finantare... el e cu finantarea clubului de fotbal daca e legala sau nu e legala. Vasile Blaga, copresedinte PNL


(251 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Liberalii voiau sa fie alesi pentru toata viata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28163909912109 seconds.