Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Parlamentarii se simt iradiati in Casa Poporului

Publicat de: ---

jurnalulnational Adrian Manolache (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Un document de la Directia de Sanatate Bucuresti a ajuns pe masa deputatilor si a declansat panica in Parlament. Este vorba de un buletin de expertiza-medicala, eliberat la inceputul anului in care scrie negru pe alb ca in Casa Poporului, nivelul campurilor electrice si magnetice este mai mare fata de limita admisa. Adica in Parlament sunt radiatii, iar senatorii, deputatii si cei doua mii de angajati muncesc in conditii vatamatoare pentru creier.

Documentul a trecut pe sest intr-o sedinta a Biroului Permanent din luna februarie, fara a se face vreo dezbatere pe subiect. Astfel, cei mai multi dintre membrii Biroului Permanent nu stiau nimic despre rezultatele masurato-rilor facute in cladirea Parla-mentului. „Nu stiu nimic, nu s-a discutat in sedinta Biroului Permanent, dar este foarte grav daca nivelul radiatiilor este mai mare si ar putea sa dauneze sanatatii. O sa ma interesez si eu si o sa cer sa vad cu ochii mei acel raport”, a declarat, pentru Jurnalul National, vice-presedintele Camerei Deputa-tilor, Rodica Nassar. Nici Marian Neacsu, alt viceprese-dinte al Camerei Deputatilor, nu stie de existenta documen-tului care atesta un nivel crescut al campurilor magnetice in Casa Poporului. „E o gluma, nu? Nu stiu de aceste masuratori si nici nu cred, o sa verific. Dar daca exista, inseamna ca este un grad de peri-culozitate in munca de parla-mentar”, a precizat Marian Neacsu, pentru Jurnalul Nati-onal. În buletinul de analize venit de la Directia de Sanatate Bucuresti este specificat ca toti cei care isi desfasoara activi-tatea in astfel de conditii si se expun la campuri electrice si magnetice pot dezvolta sindroame neuro-cardio si endocrine. Potrivit masurato-rilor, cele mai mari valori si depasiri se inregistreaza la etajele superioare. Desi nu stia ca s-au facut masuratori si ca exista un document care atesta ca in Parlament sunt conditii improprii de munca, deputatul PNL Paul Dumbravanu a simtit efectele pe pielea lui. „Ma durea foarte tare capul, simteam asta mai ales cand stateam la etajul sapte si lucram in Comisia pentru cer- cetarea abuzurilor, si nu doar eu ma sim- team rau, ci si colegii mei care spu- neau ca au tot felul de simp-tome. Este foarte grav ca nu ni se spune, ca cei din conducerea Camerei Deputatilor nu fac publice rezultatele acelor masu-ratori. Eu o sa cer acest lucru”, a povestit, pentru Jurnalul National, deputatul liberal Paul Dumbravanu.

Ameteli si dureri de oase

Un alt parlamentar, seful deputatilor PSD, Florin Paslaru, merge mai departe si spune ca daca e asa, iar radia-tiile sunt peste limita, atunci ar trebui ca nimeni sa nu-si mai desfasoare activitatea in Casa Poporului. „Am inteles ca angajatii primesc un spor pentru conditii vatamatoare, pana la 20 la suta in plus la salariu. Nu sunt de acord cu acest lucru, pentru ca nu poti sa pui un pret pe sanatate, nu ar trebui sa ne desfasuram activitatea in aceste conditii”, a declarat, pentru Jurnalul National, liderul deputatilor social-democrati, Florin Paslaru. Vicepresedintele Comisiei juridice, social-demo-cratul Ciprian Nica, povesteste ca a simtit efectele radiatiilor inca din primul mandat. „Simteam o durere ingrozitoare de cap si asa ca o ameteala, mai ales cand stateam cate zece ore si in comisie, si in plen, aveam chiar dureri de oase. Eh, cand ieseam si mergeam catre hotel prin parc, traversam Parcul Izvor, toate durerile imi tre- ceau. Deci numai aici in Parla-ment, cand merg acasa la mine in Vrancea, nu mai am nimic. E clar ca e ceva si ar trebui sa stim si noi ce”, a spus Ciprian Nica, pentru Jurnalul National.

 

Anul trecut au cerut bani pentru vatamarea creierului

Senatorii si deputatii au beneficiat in trecut de un asa-zis „spor de antena”, insa acesta a fost taiat de Guvernul Boc in 2010, atunci cand au fost eliminate toate sporurile pentru parla-mentari. Anul trecut in noiembrie, angajatii din Parlament au cerut si ei un spor de 15% la salariul de baza pe motiv ca ar fi supusi fara voia lor la atacuri vatamatoare asupra creierului, iar antenele de bruiaj si undele electromagnetice din Casa Poporului le-ar pune in pericol sanatatea. „Sunt functionari publici care sunt in orice alta institutie, de ce trebuie sa aiba niste avantaje in plus fata de ceilalti?”, a reactionat atunci secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

 

De unde vin radiatiile

Surse din departamentul administrativ au declarat pentru Jurnalul National ca la etajele 9 si 10 ale cladirii, isi desfasoara activitatea structuri secrete de Politie ale INTERPOL. Acestea au tot felul de sisteme si aparate care genereaza campuri electrice si magnetice, peri-culoase pentru sanatate, daca ating un nivel prea mare. Din aceasta cauza, toti angajatii primesc sporuri pentru conditii vatamatoare, sporuri care ajung pana la 20 la suta din salariu.


(316 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Parlamentarii se simt iradiati in Casa Poporului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33183002471924 seconds.