Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Deputatul Lucian Ciubotaru, trimis in judecata

Publicat de: ---

AMOS News

Deputatul Lucian Ciubotaru a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru complcitate la trafic de influenta . Ciubotaru este acuzat ca a intervenit la un medic legist, trimis si el in judecata, pentru a modifica datele unui dosar de alcoolemie.

lucian ciubotaru

Lucian Ciubotaru a fost suspendat din functia de prim-vicepresedinte al organizatiei judetene a PNL Bacau, dupa ce procurorii DNA l-au decis pus sub control judiciar pentru 60 de zile, intr-un dosar in care este cercetat pentru complicitate la trafic de influenta.

COMUNICAT DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata, 

sub control judiciar pe cautiune, a inculpatilor: BADARA MARCEL, medic legist in cadrul Serviciului de Medicina Legala Bacau, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, 

CIUBOTARU LUCIAN – MANUEL, deputat in Parlamentul Romaniei, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la trafic de influenta, 

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: La data de 15 februarie 2016, inculpatul Ciubotaru Lucian, deputat in Parlamentul Romaniei, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legatura cu medicul legist Badara Marcel si i-a solicitat acestuia sa intervina pe langa angajati ai Serviciului de Medicina Legala Bacau pentru ca acestia sa consemneze pe un buletin de analiza toxicologica a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, lucru cu care legistul a fost de acord.

Buletinul de analize respectiv il privea pe un prieten al colegului de partid din care facea parte si Ciubotaru Lucian. La data de 12/13 februarie 2016, persoana respectiva fusese oprita in trafic de organele de politie si testata cu aparatul etilotest, rezultand o concentratie de 0.52 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Pentru a fi emis acel buletin, in conditiile aratate mai sus, inculpatul Badara Marcel a pretins suma de 1.000 euro, afirmand ca aceasta va fi remisa catre doi angajati ai Serviciului de Medicina Legala Bacau, primind in aceeasi zi, prin intermediul inculpatului Ciubotaru Lucian, suma de 4.500 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza. 

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Citeste si: Deputatul Lucian Ciubotaru, suspendat din functia de prim-vicepresedinte al PNL Bacau


(334 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Deputatul Lucian Ciubotaru, trimis in judecata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30076599121094 seconds.