Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Deputatii au respins reexaminarea ceruta de seful statului privind imprumutul acordat Republicii Moldova

Publicat de: ---

Gândul

Plenul Camerei Deputatilor a decis, miercuri, respingerea cererii de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis pe ratificarea acordului privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si Republica Moldova si adoptarea legii cu amendamente .

Camera Deputatilor

Deputatii au luat decizia cu 252 voturi "pentru". Comisia pentru buget a propus respingerea cererii de reexaminare si adoptarea legii cu amendamente.

Camera Deputatilor este primul for sesizat, decizia finala apartinand Senatului. Potrivit raportului, se ratifica Acordul privind asistenta financiara rambursabila intre Romania in calitate de imprumutator si Republica Moldova in calitate de imprumutat, in suma de pana la 150.000.000 euro, semnat la Chisinau la 7 octombrie 2015, asa cum a fost completat prin schimbul de scrisori intre prim-ministrii Romaniei si Republicii Moldova, din data de 30 ianuarie 2016, respectiv din 5 februarie 2016, transmite Agerpres.

Citeste si: Prima transa din ajutorul umanitar acordat de Romania Republicii Moldova a ajuns la destinatie

Notificarea si respectiv confirmarea indeplinirii masurilor si conditionalitatilor necesare eliberarii transelor mentionate se fac prin schimb de scrisori aprobat prin hotarare de Guvern, se mai arata in raport.Presedintele Klaus Iohannis a transmis in luna noiembrie a anului trecut spre reexaminare Parlamentului legea privind acordarea asistentei financiare rambursabile pentru Republica Moldova, considerand ca aceasta nu este oportuna, deoarece la Chisinau nu exista certitudinea continuarii procesului de reforme si respectarii angajamentelor pentru implementarea Acordului de asociere cu UE.


(267 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputatii au respins reexaminarea ceruta de seful statului privind imprumutul acordat Republicii Moldova | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29804086685181 seconds.