Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Deputatii au inceput sa voteze cererile DNA de retinere si arestare preventiva a lui Sebastian Ghita

Publicat de: ---

jurnalulnational (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Deputatii au inceput, miercuri, la ora transmiterii acestei stiri, votul pentru incuviintarea cererii DNA de retinere a deputatului Sebastian Ghita, dupa care vor vota cererea de arestare preventiva.

Votul este secret cu bile.

Deputatul independent Sebastian Ghita le-a cerut, miercuri, colegilor parlamentari sa respinga cererile DNA de retinere si arestare preventiva, sustinand ca “arestarea este folosita ca forma de tortura”.

”Va rog sa aratati ca Parlamentul respinge metoda arestarilor ca mijloc de presiune asupra functionarii democratice a statului. Ideea ca un parlamentar este deasupra legii este falsa. Votul de astazi, ca si in alte situatii, nu va insemna blocarea justitiei, ci respingerea ferma a unei practici abuzive: arestarea inaintea judecarii. (...) Scopul presiunii este cel care multi dintre dumneavoastra il soptiti pe culoare, in familii, cu prietenii: instaurearea fricii prin hartuire si folosirea arestarii ca instrument modern de tortura pentru a obtine noi denunturi”, a spus Ghita, in plenul Camerei Deputatilor.

Fostul premier Victor Ponta a venit, miercuri, la Camera Deputatilor si a spus ca va participa la votul final din plen, in care se supun aprobarii solicitarile DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Sebastian Ghita, afirmand ca va vota "asa cum a votat de fiecare data" si refuzand alte comentarii.

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Parlament, ca spera ca deputatii social-democrati sa inteleaga deciziile politice si sa le respecte, facand referire la decizia interna a PSD privind aprobarea tuturor cererile DNA din Parlament, insa a mentionat ca ”deputatii nu sunt roboti”.

”Decizia e clara, acum o sa vedem fiecare deputat cum voteaza. Exista posibilitatea la fiecare partid (sa voteze impotriva cererii DNA - n.r.), ca deputatii nu sunt roboti. Eu sper ca deputatii PSD sa inteleaga ca deciziile politice trebuie respectate”, a spus Dragnea.

Comisia juridica a avizat favorabil, marti, cererea DNA de retinere a deputatului PSD Sebastian Ghita, in timp ce in cazul solicitarii de arestare nu s-a intrunit numarul necesar de voturi ”pentru”, astfel ca decizia este trimisa la plen.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat ca deputatii liberali care vor lipsi de la votul ce il vizeaza pe Sebastian Ghita nu se vor mai regasi pe listele pentru parlamentarele din toamna acestui an.

Anchetatorii DNA Ploiesti, care au deschis recent al patrulea dosar penal pentru fapte de coruptie pe numele deputatului Sebastian Ghita, sustin ca si inainte de a deveni parlamentar, dar si dupa ce a fost ales deputat, acesta controla numirea sau mentinerea in functii importante a unor persoane pe care le-a folosit apoi in ceea ce procurorii numesc ”un mecanism infractional” si care contribuiau, prin functiile pe care le detineau, la satisfacerea intereselor deputatului.


(341 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Deputatii au inceput sa voteze cererile DNA de retinere si arestare preventiva a lui Sebastian Ghita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29915595054626 seconds.