Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Proiectul privind indemnizatiile de crestere a copilului, unda verde de la deputati

Publicat de: ---

7plus Autor: C . S.

Odata ce a fost adoptat in plenul Camerei, for decizional in acest caz, proiectul legislativ prin care indemnizatia de crestere a copilului creste la 85 % din veniturile parintelui merge la Cotroceni, in vederea promulgarii.

 

Asadar, vesti cat se poate de bune pentru actualii sau viitorii parinti – se mareste indemnizatia de crestere a copilului, suma care se va acorda timp de doi ani, se elimina plafonul maxim de 3.400 de lei existent pana acum, la fel si necesitatea ca o mama sa aleaga daca sta acasa 12 sau 24 de luni dupa ce da nastere, stabilindu-se ca toate mamicile pot sta acasa, pentru a-si ingriji pruncul, pana cand acesta din urma implineste varsta de doi ani. Dar si ca, in cazul in care vor sa revina la lucru inainte de data la care copilul lor ajunge la aceasta varsta, acestea pot primi pe langa salariu, si un “stimulent de insertie”, in cuantum lunar de 50% din indemnizatia minim garantata.

In cazul in care proiectul initiat de liberala Cristina Pocora primeste unda verde si din partea sefului statului, iar demersul legislativ va fi promulgat, prevederile sale ar urma sa intre in vigoare incepand cu 1 iulie acest an.

sursa foto:utilecopii.ro


(321 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Proiectul privind indemnizatiile de crestere a copilului, unda verde de la deputati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31334710121155 seconds.