Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Deputat trimis in judecata de procurorii anticoruptie

Publicat de: ---

7plus Autor: C . S.

Un parlamentar bacauan ajunge in fata magistratilor Curtii Supreme, dupa ce procurorii DNA au dispus trimiterea dosarului sau in instanta.

 

Este vorba despre un deputat care figureaza pe listele PNL si care, la aceasta data, este cercetat sub control judiciar pe cautiune. Procurorii anticoruptie il acuza pe Lucian Ciubotaru de complicitate la trafic de influenta, intr-un dosar in care a mai fost actionat in instanta si un medic legist. Acesta din urma este acuzat de trafic de influenta.

Din cate au precizat procurorii, deputatul a vrut sa ajute un coleg de partid care, la randul sau, voia sa dea o mana de ajutor unui cunoscut, cat sa scape de problemele cauzate de faptul ca a fost prins la volan dupa ce consumase alcool.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile procurorilor in privinta acuzatiilor aduse celor doi, asa cum sunt le trecute in comunicatul DNA:

“In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 15 februarie 2016, inculpatul Ciubotaru Lucian, deputat in Parlamentul Romaniei, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legatura cu medicul legist Badara Marcel si i-a solicitat acestuia sa intervina pe langa angajati ai Serviciului de Medicina Legala Bacau pentru ca acestia sa consemneze pe un buletin de analiza toxicologica a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, lucru cu care legistul a fost de acord.

Buletinul de analize respectiv il privea pe un prieten al colegului de partid din care facea parte si Ciubotaru Lucian. La data de 12/13 februarie 2016, persoana respectiva fusese oprita in trafic de organele de politie si testata cu aparatul etilotest, rezultand o concentratie de 0.52 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Pentru a fi emis acel buletin, in conditiile aratate mai sus, inculpatul Badara Marcel a pretins suma de 1.000 euro, afirmand ca aceasta va fi remisa catre doi angajati ai Serviciului de Medicina Legala Bacau, primind in aceeasi zi, prin intermediul inculpatului Ciubotaru Lucian, suma de 4.500 lei”.

sursa foto: desteptarea.ro


(321 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Deputat trimis in judecata de procurorii anticoruptie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33890008926392 seconds.