Luni, 29 Februarie 2016 - 05:11 AM Aleg.RO: Mars pe strazile Bucurestiului pentru sustinerea Legii darii in plata

Publicat de: ---

romanialibera

Zornait de monede si acuzatii de aparare a intereselor bancherilor pe scarile BNR . Cateva sute de oameni au marsaluit in Bucuresti pentru sustinerea legii darii in plata. Cei mai multi dintre ei, clienti cu credite in franci elvetieni. Protestarii au sanctionat ultimele interventii ale bancii centrale impotriva proiectului si le cer parlamentarilor sa adopte legea de urgenta.

Limitarile propuse de reprezentantii BNR pentru darea in plata i-au facut pe oameni sa arunce cu maruntis in sediul bancii centrale. Spre bucuria oamenilor strazii.Oamenii impovarati de credite acuza bancile de lipsa de dialog si de intelegere.BNR isi mentine insa avertismentele in cazul asa-numitei "legi a haiduciei".

Oamenii spun ca nu mai au alte solutii pentru achitarea datoriilor decat Legea darii in plata, a transmis pentru Telejurnal reporterul TVR Marius Vulpe.

Marsul a fost autorizat pentru intervalul 12:00-14:00, cu punct de pornire Piata Victoriei pe traseul Calea Victoriei - Lipscani - Smardan -bd Natiunile Unite - bd Libertatii - Piata Constitutiei, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

"Jandarmii vor asigura ordinea in zona si pe traseul de deplasare a participantilor la mars. Dispozitivul de jandarmi va fi dimensionat in functie de numarul de participanti la mars", a anuntat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Marsul a fost organizat de o persoana fizica care reprezinta Grupul clientilor cu credite in franci elvetieni.

Legea darii in plata a trecut de comisiile de specialitate, care au respins amendamentele propuse de Banca Nationala a Romaniei. Proiectul urmeaza sa fie supus votului in Senat, iar decizia finala apartine Camerei Deputatilor.

Comisia Europeana critica dur legea darii in plata. Aplicat in forma actuala, proiectul pune in pericol stabilitatea sistemului bancar si dezvoltarea macroeconomica a tarii. Avertismentul Bruxelles-ului apare in raportul de tara pentru Romania pe 2016.

 


(317 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Mars pe strazile Bucurestiului pentru sustinerea Legii darii in plata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34164595603943 seconds.