Vineri, 26 Februarie 2016 - 05:00 AM Aleg.RO: Germania inaspreste regulile de acordare a azilului. Austria vrea inregistrarea migrantilor care intra in UE

Publicat de: ---

jurnalulnational

Noile masuri au fost adoptate de parlamentul german in incercarea de a limita fluxul de refugiati . Vot si in legislativul de la Sofia, dar pentru autorizarea armatei sa supravegheze granitele. In acelasi timp, la Bruxelles, ministrii de interne au discutat planurile Austriei si a altor 9 tari din Balcani ce vizeaza inregistrarea tuturor migrantilor ce intra in Uniunea Europeana.

Deputatii germani au decis ca migrantii care beneficiaza de asa-numita protectie subsidiara, un statut inferior celui de refugiat, sa nu-si poata aduce familiile in primii 2 ani ai sederii lor in Germania.

Sunt vizate persoanele care nu sunt eligibile pentru azil dar nici nu pot fi repatriate intrucat se apreciaza ca viata lor ar fi pusa in pericol in tarile de origine. In plus, ajutoarele sociale acordate migrantilor vor fi reduse.

Separat a fost aprobat si un text ce prevede masuri privind expulzarea rapida a infractorilor straini. Marocul, Algeria si Tunisia sunt considerate sigure, asa ca migrantii ce provin din aceste tari vor fi repatriati.

Masuri speciale se iau si in Bulgaria. Armata va participa la misiunea de supraveghere a granitei cu Turcia. In plus, guvernul a alocat 20 de milioane de dolari pentru extinderea gardului ridicat de-a lungul acestei frontiere.

Uniunea Europeana mai are 10 zile in care sa vada fluxuri mai mici de refugiati venind din Turcia. In caz contrar, spatiul Schengen se va destrama, a avertizat Comisarul pentru migratie la finalul reuniunii ministrilor de interne de la Bruxelles.

 

 


(129 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Germania inaspreste regulile de acordare a azilului. Austria vrea inregistrarea migrantilor care intra in UE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31917881965637 seconds.