Vineri, 26 Februarie 2016 - 05:00 AM Aleg.RO: Initiatorul darii in plata: Luni se va vota in plen legea

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Liviu Popescu 25 .02.2016

Deputatul PNL Daniel Zamfir, initiatorul controversatei legi a darii in plata, sustine ca luni se va vota in plen aceasta lege, care tine capul de afis al agendei publice inca din toamna anului trecut. Ieri, presedintele Comisiei juridice Catalin Boboc a propus introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului legea darii in plata. Legea permite stingerea datoriei unui debitor daca acesta este de acord sa predea cheile locuintei catre banca si prin urmare renunta la dreptul de proprietate a imobilului.

BNR a adus cateva propuneri pentru legea darii in plata, printre care excluderea programului guvernamental Prima casa din aplicabilitatea acetei legi. Insa dupa ce initial s-a crezut ca programul va fi inclus in lege, s-a dovedit ca voturile fusesera de fapt la egalitate si prin urmare aceasta propunere urmeaza sa fie discutata in plenul Senatului.

?Membrii celor doua comisii (juridica si economica - n. red.) propun plenului Senatului ca amendamentul din anexa numarul 3 (care stipuleaza ca prezenta lege nu se aplica contractelor de credit Prima casa - n. red.) care a intrunit opt voturi pentru si opt voturi impotriva sa fie supus votului in plen in vederea luarii unei decizii?, se arata in raportul comun al comisiilor economica si juridica.

Legea darii in plata, care vizeaza stingerea obligatiilor asumate prin credite, ar putea fi discutata saptamana aceasta in plenul Senatului, mai mult cu rol consultativ, intrucat Camera decizionala este Camera Deputatilor. 

 


(242 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Initiatorul darii in plata: Luni se va vota in plen legea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29417705535889 seconds.