Vineri, 26 Februarie 2016 - 05:00 AM Aleg.RO: PNL se opune infiintarii comisiei parlamentare de ancheta privind Complexul Energetic Hunedoara

Publicat de: ---

jurnalulnational

''Constituirea acestei comisii de ancheta (a situatiei Complexului Enegetic Hunedoara, ceruta de UNPR .n.r.) are un singur scop, ascunderea adevarului de catre autorii morali ai dezastrului economic din judetul Hunedoara. (
) PNL nu va face parte din comisie si se va opune in Biroul Permanent infiintarii acestei comisii de ancheta'', a declarat deputatul PNL Bogdan Timpau, intr-o conferinta de presa referitoare la situatia Complexului Energetic Hunedoara si pozitia PNL privind comisia de ancheta propusa de UNPR.

''Consideram ca aceasta comisie de ancheta este un demers suta la suta demagogic'', a punctat el.

Bodgan Timpau a mai spus ca, lunand in calcul actuala configuratie a Parlamentului, comisia de ancheta ar fi controlata de UNPR si PSD.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

El a sustinut ca in momentul infiintarii CEH, in anul 2012, compania nu avea nicio datorie, iar dupa patru ani de management PSD are ''pierderi de 1 milion de lei pe zi, datorii de peste 1,6 miliarde de lei si are popriri pe toate conturile''.

''Luna trecuta (ianuarie-n.r.), a intrat in insolventa. Pentru aceasta situatie exista doua tipuri de responsabilitati, o responsabilitate manageriala si una politica. Responsabilitatea manageriala este evident ca apartine celor care au ocupat functiile de management de la infiintare pana in prezent la Complexul Enegetic Hunedoara. Responsabilitatea politica apartine celor care au girat managementul politic de la infiintare pana in prezent. Este vorba despre domnul deputat Laurentiu Nistor, presedinte PSD Hunedoara si de domnul senator Haralambie Vochitoiu, presedinte UNPR Hunedoara'', a spus Timpau.

La randul sau deputatul PNL Carmen Harau a sustinut ca infiintarea acestei comisii se ancheta ''va deruta angajatii si conducerea CEH'', afirmand ca minerii din Valea Jiului vor fi ''manipulati sa faca actiuni greviste pe fondul disperarii''.

Ea a afirmat ca situatia CEH nu este doar o problema locala, ci un nationala, afirmand ca Romania risca sa ajunga importator de energie pentru ca ''firmele de casa ale PSD au capusat aceasta structura'', iar salariile exorbitante ale oamenilor girati si pusi de PSD au contribuit la situatia dificila in care se afla CEH.

''Valea Jiului si aceasta industrie, in general, este sub controlul PSD de zeci de ani de zile. Au transformat muncitori harnici in mase de manevra si asistati sociali'', a conchis Harau.

Citeste si: Chiritoiu: Negociem cu CE un plan de restructurare la Complexul Hunedoara, cu restrangerea activitatii

Senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu a cerut, la inceputul saptamanii, infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta a situatiei Complexului Enegetic Hunedoara pentru identificarea vinovatior pentru managementul falimentar al Complexului si gasirea unor solutii de redresare.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat ca nu exista o solutie politica pentru situatia dificila cu care se confrunta Complexul Energetic Hunedoara si ca producatorul de energie poate fi salvat doar prin "munca si seriozitate", orice alta varianta urmand sa duca la falimentul companiei.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotnnegklgxj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowmgocnrrsk', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });


(266 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

PNL se opune infiintarii comisiei parlamentare de ancheta privind Complexul Energetic Hunedoara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33099985122681 seconds.