Vineri, 26 Februarie 2016 - 05:00 AM Aleg.RO: Avioanele vor putea zbura doar daca au dispozitive de localizare - proiect de lege

Publicat de: ---

jurnalulnational

Avioanele vor putea zbura doar daca sunt dotate cu dispozitive de localizare, se arata intr-un proiect de lege initiat de mai multi deputati PSD, printre care si fostul ministru MApN, Mircea Dusa . Senatul este prima camera sesizata.

Avioanele vor putea zbura doar daca au dispozitive de localizare Foto: wired.com

Proiectul de lege depus la Senat vizeata completarea articolului 11 din Ordonanta Guvernului nr. 29/ 1997 privind Codul Aerian, potrivit Mediafax. Initiatorii propunerii legislative  sunt deputatii PSD Ioan Benga, Ion Mocioalca, Mihai Weber si Mircea Dusa, fostul ministru al Apararii Nationale.

Potrivit documentului, "aeronavele romane care opereaza in spatiul aerian national sunt obligate sa detina la bord un dispozitiv de localizare activ, cu exceptia cazului in care, din considerente de securitate nationala, se impune dezactivarea acestuia”. Mai mult, pentru a preintampina situatiile in care pilotii ar putea dezactiva dispozitivele de localizare, initiatorii sustin, in expunerea de motive, ca este oportuna prevederea utilizarii unor dispozitive care sa nu poata fi dezactivate si introducerea unor sanctiuni care sa reflecte gradul de pericol pe care il reprezinta o astfel de operatiune. Proiectul nu prevede insa si sanctiunile, acestea fiind mentionate doar in expunerea de motive.

Tragedii precum accidentul aviatic din Muntii Apuseni sau cel din masivul Postavaru sunt doar cateva exemple care arata necesitarea cresterii gradului de siguranta a traficului aerian, sustin initiatorii in expunerea de motive a proiectului de lege.Senatul este prima camera sesizata.


(236 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Avioanele vor putea zbura doar daca au dispozitive de localizare - proiect de lege | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30108714103699 seconds.